• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kopā ar Vāciju vides aizsardzībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.05.2001., Nr. 83 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24876

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Mūsu kopīgo interešu pamatā ir drošības un stabilitātes sekmēšana reģionā"

Vēl šajā numurā

30.05.2001., Nr. 83

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kopā ar Vāciju vides aizsardzībai

Vakar, 29.maijā, Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas pārstāvji tikās ar Vācijas Federatīvās Republikas Ziemeļreinas — Vestfālenes federālās zemes landtāga Vides aizsardzības un teritorijas plānošanas komisijas priekšsēdētāju Klausu Štrēlu ( Klaus Strehl ) un viņa vadīto delegāciju.

Vācija ir viena no galvenajām Latvijas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) starptautiskās sadarbības partnerēm, kas sniegusi ievērojamu palīdzību VARAM un tai pakļauto organizāciju darbības pilnveidošanā.

Kopš 1991.gada Latvijas faktiskā sadarbības partnere vides aizsardzībā ir Ziemeļreina–Vestfālene.

Ziemeļreinas–Vestfālenes federālās zemes landtāga Vides aizsardzības un teritorijas plānošanas komisijas delegācija ieradusies informatīvā vizītē Baltijas valstīs, lai iegūtu informāciju par veicamajiem uzdevumiem un sadarbības iespējām vides aizsardzībā.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Kārlis Leiškalns viesus informēja par Latvijas parlamenta darbību un sīkāk analizēja Tautsaimniecības komisijas darbību.

K.Štrēls pastāstīja, ka Ziemeļreina–Vestfālene uzmanīgi seko līdzi notikumiem Latvijā jau kopš astoņdesmitajiem gadiem, atzinīgi novērtēja Latvijas valsts neatkarības atgūšanu un apliecināja atbalstu sadarbībai vides aizsardzībā un reģionālajā attīstībā.

Viesis iepazīstināja komisijas pārstāvjus ar Ziemeļreinas–Vestfālenes veiksmīgo pieredzi dzeramā ūdens apgādē, notekūdeņu pārstrādē, gaisa tīrības saglabāšanā, teritoriju plānošanā un interesējās par Latvijas vides spektra svarīgākajām problēmām.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāve V.Vilkaste informēja viesus par pasākumiem Latvijas vides aizsardzībā un nepieciešamību piemērot valsts likumdošanu Eiropas Savienības direktīvām, kā arī pastāstīja par ministrijas projektiem izgāztuvju un notekūdeņu pārstrādes jautājumos.

Tikšanās dalībnieki pārsprieda ekoloģijas, vides resursu saglabāšanas, kā arī videi labvēlīgākas produkcijas veidošanas problēmas.

Sarunu gaitā deputāte Anna Seile pastāstīja viesiem par iespējamo pieredzes apmaiņu tūrismā un citos pasākumos, kā arī uzdeva viesiem jautājumu, kādas ir iespējas, Latvijai integrējoties Eiropas Savienībā, saglabāt mazos un vidējos uzņēmumus.

Tikšanās noslēgumā viesi izteicās, ka Latvijas sadarbība ar federālajām zemēm ir svarīga sadarbības prioritāte Latvijas un Vācijas attiecībās, jo federālās zemes īsteno neatkarīgu ekonomisko un kultūras politiku; to rīcībā ir savi fondi, piemēram, riska garantiju un investīciju fondi.

K.Leiškalns augstu novērtēja Latvijas un Ziemeļreinas–Vestfālenes sadarbību, kā arī pateicās par Vācijas atbalstu Latvijas centieniem integrēties Eiropas Savienībā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!