• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Uzbekistānas aizsardzības ministra darba vizīti Latvijā un sadarbību kravu tranzītā uz Afganistānu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.06.2012., Nr. 89 https://www.vestnesis.lv/ta/id/248839

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Esat laipni gaidīts Latvijā, prezidenta kungs!
Olete lahkelt oodatud Lätimaal, härra president!

Vēl šajā numurā

07.06.2012., Nr. 89

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Uzbekistānas aizsardzības ministra darba vizīti Latvijā un sadarbību kravu tranzītā uz Afganistānu


No 5.jūnija līdz 8.jūnijam Latvijā darba vizītē uzturas Uzbekistānas aizsardzības ministrs ģenerālleitnants Kabuls Berdijevs Raimovičs, kurš vizītes pirmajā dienā kopā ar Latvijas aizsardzības ministru Arti Pabriku piedalījās ziedu nolikšanas ceremonijā pie Oskara Kalpaka pieminekļa
(attēlā pa labi). Vizītes turpinājumā abu valstu aizsardzības ministri oficiālās tikšanās laikā apsprieda nemilitāro preču tranzītu uz Afganistānu pa Ziemeļu apgādes ceļu, kurā Uzbekistānai kā galapunktam ir nozīmīga loma, kā arī pārrunāja iespējas uzbeku karavīriem mācīties BALTDEFCOL, Valodu skolā un Ūdenslīdēju skolā un Latvijas lektoru iespējamo iesaisti Uzbekistānas Bruņoto spēku akadēmijas darbā. Vizītes laikā Uzbekistānas aizsardzības ministrs ģenerālleitnants Kabuls Berdijevs Raimovičs 5.jūnijā tikās arī ar Nacionālo bruņoto spēku komandieri ģenerālmajoru Raimondu Graubi (attēlā pa kreisi)
Foto: Gatis Dieziņš, RJC

 

5.jūnijā aizsardzības ministrs Artis Pabriks tikās ar Uzbekistānas aizsardzības ministru ģenerālleitnantu Kabulu Berdijevu Raimoviču un parakstīja nodomu protokolu par sadarbību aizsardzības jomā. Tas paredz, ka nākotnē tiks noslēgts abu valstu sadarbības līgums. Tikšanās laikā Uzbekistānas aizsardzības ministrs pauda interesi par uzbeku karavīru iespējām izglītoties Baltijas militārajā koledžā BALTDEFCOL Tartu, Liepājas ūdenslīdēju skolā, Valodu skolā, kā arī par Latvijas karavīru pieredzi sprādzienbīstamo priekšmetu neitralizēšanā. A.Pabriks informēja, ka Latvija izvērtēs iespējas, kā nākotnē īstenot uzbeku karavīru apmācību minētajās skolās, un pauda cerību, ka vizītes laikā Uzbekistānas aizsardzības ministram izdosies vēl detalizētāk iepazīties ar Latvijas militārās izglītības piedāvājumu.

Tāpat A.Pabriks bija gandarīts par nesen noslēgto atpakaļceļa tranzīta līgumu starp Uzbekistānu un NATO. Tas tika raksturots kā pozitīvs solis pretī vēl ciešākai sadarbībai starp Latviju un Uzbekistānu, ja kravas no Afganistānas nākotnē tiks sūtītas pa Ziemeļu apgādes ceļu.

Uzbekistānas aizsardzības ministrs tika iepazīstināts ar Saeimā pieņemto Valsts aizsardzības koncepciju, kā arī galvenajiem Nacionālo bruņoto spēku attīstības virzieniem tuvāko gadu laikā. Tāpat ministri pārrunāja NATO Čikāgas samitā pieņemtos lēmumus, tostarp pārejas procesa nodrošināšanu Afganistānā un turpmāko iesaisti šajā valstī pēc 2014.gada.

3.novembrī tiks atzīmēta Latvijas un Uzbekistānas diplomātisko attiecību nodibināšanas 20.gadadiena, un Uzbekistānas aizsardzības ministrs pateicās Latvijai, ka tā bija viena no pirmajām valstīm, kas atzina Uzbekistānas neatkarību 1991.gadā.

Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!