• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta sēdē: 2012.gada 5.jūnijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.06.2012., Nr. 90 https://www.vestnesis.lv/ta/id/248896

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru sanāksmē: 2012.gada 7.jūnijā

Vēl šajā numurā

08.06.2012., Nr. 90

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta sēdē: 2012.gada 5.jūnijā

IeM: Par nodoto, izņemto un konfiscēto ieroču iznīcināšanu

5.jūnijā Ministru kabinets (MK) pieņēma noteikumus “Grozījumi Ministru kabineta 2011.gada 27.decembra noteikumos Nr.1011 “Ieroču atļauju noteikumi, kā arī ieroču izņemšanas un iznīcināšanas kārtība””, kas paredz, ka turpmāk visus nodotos, izņemtos, kā arī konfiscētos šaujamieročus, to munīciju un sastāvdaļas, lielas enerģijas pneimatiskos ieročus, gāzes pistoles un speciālos līdzekļus iznīcinās Nodrošinājuma valsts aģentūra (NVA).

Līdz šim nodoto, izņemto un konfiscēto ieroču iznīcināšanu veica Valsts policija, taču, pamatojoties uz 2012.gada 19.janvāra grozījumiem Ieroču un speciālo līdzekļu aprites likumā, minētie MK noteikumi paredz šīs funkcijas deleģēšanu NVA.

MK noteikumi nosaka kārtību, kādā ieročus un speciālos līdzekļus nodod NVA iznīcināšanai, kārtību, kādā NVA pieņem ieročus un speciālos līdzekļus iznīcināšanai, kā arī kārtību, kādā NVA veic ieroču un speciālo līdzekļu iznīcināšanu.

Iekšlietu ministrijas Administratīvais departaments

 

IZM: Par vienotiem novadu mācību priekšmetu olimpiāžu kritērijiem

5.jūnijā Ministru kabinetā tika izskatīts Ministru kabineta noteikumu projekts “Mācību priekšmetu olimpiāžu organizēšanas noteikumi”.

Ministru kabineta noteikumu projekts paredz, ka turpmāk Valsts izglītības satura centrs noteiks visu novadu olimpiāžu dalībniekiem vienādus uzdevumus katrā konkrētajā mācību priekšmeta olimpiādē un to vērtēšanas kritērijus, vienādu laiku uzdevumu pildīšanai, kā arī noteiks novada olimpiādes minimālo dalībnieku skaitu. Šāda pieeja nodrošinās vienotu un godīgu pieeju valsts olimpiādes dalībnieku atlasē, kā arī vienlīdzīgu un taisnīgu attieksmi pret valsts olimpiādes potenciālajiem dalībniekiem.

Labākie valsts olimpiādes dalībnieki tiek izvirzīti dalībai starptautiskajās mācību priekšmeta olimpiādēs.

Olimpiādes valstī notiek trīs secīgos posmos: pirmo posmu organizē izglītības iestāde, otro posmu – novada, republikas pilsētas pašvaldības, bet trešo posmu valsts līmenī organizē Valsts izglītības satura centrs.

Valsts izglītības satura centra informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!