• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izveidojot ekspertu grupu pārvaldības pilnveidei. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.06.2012., Nr. 90 https://www.vestnesis.lv/ta/id/248902

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Krievijas pilsoņu diasporas pārstāvjiem

Vēl šajā numurā

08.06.2012., Nr. 90

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izveidojot ekspertu grupu pārvaldības pilnveidei

Noslēdzot sarunas ar Saeimā ievēlētajiem politiskajiem spēkiem, Valsts prezidents Andris Bērziņš pieteica nepieciešamību sākt diskusijas konkrētu priekšlikumu izstrādei pārvaldības modeļa pilnveidei.

"Ir svarīgi pārdomāt Latvijas valsts pārvaldības kārtību un attiecības starp valsts varas atzariem, tai skaitā starp valsti un pašvaldībām. Pašreizējā kārtība nodrošina ideālu varas līdzsvaru, bet nenodrošina attīstību, pieļaujot vāju politisko atbildību un veicinot traucējošu sāncensību, nevis kopdarbību," atzīst Valsts prezidents un vienlaikus pauž viedokli, ka pasaulē un Eiropā ir izveidojusies jauna situācija, kas prasa izlēmīgu un atbildīgu valsts pārvaldību. "Ja šādas varas kvalitātes netiks nostiprinātas, mēs nevarēsim aizstāvēt savas intereses gandrīz 500 miljonu iedzīvotāju lielajā Eiropas Savienībā. Stipra un vienota vietējā vara ir panākumu atslēga Latvijas interešu aizstāvībai," piebilst A.Bērziņš.

Ņemot vērā iepriekšminēto un nepieciešamību pēc gudras, stipras, izlēmīgas un atbildīgas valsts pārvaldes, saprotošas, rīcībspējīgas un modernas vietējās varas, kā arī lai veicinātu sadarbību starp institūcijām publiskajā sektorā, Valsts prezidents 6.jūnijā izveidoja ekspertu grupu, kuras uzdevums būs izvērtēt situāciju un sniegt priekšlikumus pārvaldes pilnveidei.

Par ekspertu grupas locekļiem apstiprināti pieredzējuši, akadēmiski brīvi, zinoši un uz savstarpēju sadarbību vērsti cilvēki, proti, Dr.sc.pol. Daina Bāra, Dr.sc.pol. Valts Kalniņš, Dr.iur. Jānis Pleps un Dr.oec. Inga Vilka.

Tā kā darba grupai uzticētais uzdevums ir ļoti apjomīgs, konkrēti termiņi darba rezultātam nav noteikti, tomēr šā gada beigās varētu gaidīt pirmos starprezultātus, bet plašākas izmaiņas – līdz nākamajām pašvaldību un Saeimas vēlēšanām. Priekšlikumus plānots lūgt izvērtēt arī Konstitucionālo tiesību komisijai. Uz to bāzes varētu veidot konkrētas likumdošanas iniciatīvas.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!