• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par amatpersonu interešu konfliktu pārkāpumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.06.2012., Nr. 91 https://www.vestnesis.lv/ta/id/248997

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ES regulas projekta virzības apturēšanu

Vēl šajā numurā

12.06.2012., Nr. 91

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par amatpersonu interešu konfliktu pārkāpumiem

Turpmāk Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam un Valsts ieņēmumu dienestam būs pienākums informēt sabiedrību par valsts amatpersonu darbībā konstatētajiem interešu konflikta pārkāpumiem, ievietojot informāciju attiecīgās institūcijas mājaslapā. To paredz Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas 6.jūnijā izskatīšanai Saeimā trešajā lasījumā atbalstītie grozījumi likumā “Par interešu konfliktu novēršanu valsts amatpersonu darbībā”.

Savukārt par Satversmes tiesas tiesnešu pārkāpumiem sabiedrību informēs Satversmes tiesa, par tiesnešu pārkāpumiem Augstākās tiesas tienešu discplinārkolēģija, bet par prokuroru izdarītajiem pārkāpumiem – Ģenerālprokuratūra.

Plānots arī precizēt to amatpersonu loku, kuras ir tiesīgas pieņemt diplomātiskās dāvanas, pildot amata pienākumus oficiālo un darba vizīšu ietvaros, ja dāvanu apmaiņa ir iepriekš saskaņota un notiek protokolā noteiktajā kārtībā. Tās ir – Valsts prezidents, Saeimas priekšsēdētājs, Ministru prezidents, ārlietu ministrs un šo amatpersonu laulātie.

Tāpat grozījumi paredz paplašināt tiesnešu un prokuroru brīvību biedroties un ieņemt amatus biedrībās. Grozījumi paredz sašaurināt speciālos ierobežojumus valsts amatpersonas amata savienošanai, iekļaujot nosacījumu, ka arī tiesneši, prokurori, zvērināti notāri un zvērināti tiesu izpildītāji, un citas amatpersonas drīkstēs ieņemt amatu attiecīgās profesijas vai nozares arodbiedrībā vai biedrībā.

Patlaban tiesneši un prokurori darbojas biedrībās un tajās ieņem amatus, taču pašreizējā likuma redakcija šādu praksi nepieļauj.

Par likuma grozījumiem trešajā lasījumā vēl jālemj Saeimai.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!