• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par notiesāto personu elektronisku uzraudzību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.06.2012., Nr. 91 https://www.vestnesis.lv/ta/id/249001

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par patriotiskās dzejas izlases prezentāciju Saeimā

Vēl šajā numurā

12.06.2012., Nr. 91

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par notiesāto personu elektronisku uzraudzību

Ar 2014.gadu Latvijā plānots uzsākt notiesāto personu elektronisku uzraudzību, 5.jūnijā noskaidroja Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija. Iepazīstoties ar Valsts probācijas dienesta (VPD) darba aktualitātēm, komisija 5.jūnija sēdē pauda konceptuālu atbalstu elektroniskās uzraudzības sistēmas izveidei.

“Šobrīd Latvija ir viena no retajām Eiropas Savienības dalībvalstīm, kurā elektroniskās uzraudzības sistēma vēl nav iesviesta. Atzinīgi vērtējam šāda jauninājuma ieviešanu, un esam gatavi sniegt nepieciešamo atbalstu, lai līdz 2013.gada pavasarim veiktu atbilstošus likumu grozījumus,” norāda komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis.

Kā sēdē noskaidroja deputāti, elektroniskās uzraudzības sistēmas praktiskā ieviešana varētu tikt sākta 2014.gada oktobrī, pakāpeniski tajā iesaistot 200 notiesātas personas.

Katrai personai uz kājas vai rokas tiktu piestiprināta īpaša aproce, kura ar elektroniskā signāla palīdzību būtu saistīta ar speciālu raidītāju šīs personas dzīvesvietā, kas tālāk raidītu signālu uz monitoringa centru. Elektroniskās uzraudzības sistēma ļautu konstatēt, vai notiesātā persona noteiktajā laikā atrodas savā dzīvesvietā.

Kliedējot deputātu paustās bažas, VPD pārstāvji apliecināja, ka kriminālnoziedznieku dalība elektroniskās uzraudzības sistēmā notiktu tikai pēc rūpīgas atlases, izslēdzot iespēju, ka, piemēram, šādi pirms termiņa tiktu atbrīvoti sabiedrībai bīstami noziedznieki. Elektronisko uzraudzību būs iespējams piemērot arī dzimumnoziedznieku kontrolei, tomēr katrs gadījums tiks rūpīgi vērtēts, apliecināja VPD pārstāvji.

Patlaban jau sagatavots projekts finansējuma saņemšanai no Norvēģijas valdības divpusējā finanšu instrumenta, lai varētu iepirkumā iegādāties nepieciešamo elektroniskās uzraudzības aprīkojumu, kura kopējās izmaksas sastādīs aptuveni vienu miljonu eiro. No šīs summas Latvijas līdzfinansējums būs 15 procenti, pārējos 85 procentu segs Norvēģija. Savukārt elektroniskās uzraudzības sistēmas uzturēšana izmaksās aptuveni 400 tūkstošus latu gadā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!