• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar Ķīnu pārtikas preču eksportā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.06.2012., Nr. 91 https://www.vestnesis.lv/ta/id/249023

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Esat laipni gaidīta Latvijā, prezidentes kundze ! Esate mielai laukta Latvijoje, ponia prezidentė !

Vēl šajā numurā

12.06.2012., Nr. 91

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar Ķīnu pārtikas preču eksportā

11.jūnijā, tiekoties ar zemkopības ministri Laimdotu Straujumu, Ķīnas Tautas Republikas lauksaimniecības viceministrs Ņu Duņs apliecināja, ka Ķīna ir gatava palielināt Latvijā ražotās pārtikas produkcijas importa apjomu, jo šajā valstī arvien pieaug patērētāju pieprasījums gan pēc pārtikas, gan citām precēm. Ķīnas lauksaimniecības viceministrs uzsvēra, ka Ķīna vēlas sadarboties arī ar mazākām valstīm, kas varētu piegādāt kvalitatīvu pārtiku.

Zemkopības ministre Ķīnas lauksaimniecības viceministram apliecināja, ka Latvijas pārtikas ražotāji ir gatavi palielināt Latvijā ražotās lauksaimniecības un zivsaimniecības produktu eksportu uz Ķīnu. Zemkopības ministre arī uzsvēra, ka viens no efektīvākajiem veidiem, kā attīstīt un uzlabot tirdzniecības plūsmas starp abām valstīm, ir aktuālās informācijas apmaiņa starp Latvijas un Ķīnas atbildīgajām iestādēm par valstu prasībām un noteikumiem tirdzniecības jomā. Tikpat būtiska ir arī taisnīgas un paredzamas likumdošanas attiecināšana uz tirdzniecības jomu, kas atbilstu Pasaules Tirdzniecības organizācijas uzstādījumiem.

Zemkopības ministre L.Straujuma un Ķīnas lauksaimniecības viceministrs Ņu Duņs vienojās, ka abu valstu savstarpējās tirdzniecības uzlabošanai aktīvāk jākonsultējas tirdzniecības jautājumos, lai radītu labvēlīgus apstākļus Latvijas un Ķīnas ražošanas un tirdzniecības uzņēmumu tiešai sadarbībai bez starpniekiem.

Ķīnas lauksaimniecības viceministrs informēja, ka Ķīnā līdz ar pieaugošo patēriņa tirgu ir liels pieprasījums gan pēc dažādu veidu dzērieniem, gan citiem pārtikas produktiem, tāpēc uzaicināja Latviju piedalīties Ķīnas Starptautiskajā lauksaimniecības preču izstādē šā gada septembrī, jo Ķīna ir gatava no Latvijas importēt kvalitatīvus un drošus pārtikas produktus. Ķīnas lauksaimniecības viceministrs aicināja Latviju sniegt atbalstu pieredzes apmaiņā lauksaimniecības zinātnisko pētījumu nozarē.

Galvenais produkts, ko patlaban Latvija pastāvīgi eksportē uz Ķīnu, ir mellenes. 2011.gadā šā produkta eksporta apjoms veidoja 97 procentus (6,4 miljoni eiro) no Latvijas lauksaimniecības produktu eksporta uz Ķīnu. Ķīnas lauksaimniecības viceministrs apliecināja, ka Ķīna ir gatava arī turpmāk importēt mellenes no Latvijas, turklāt daudz lielākā apjomā, nekā tas bijis līdz šim.

2011.gadā uz Ķīnu eksportēti Latvijas lauksaimniecības produkti par kopējo vērtību 6,6 miljoni eiro. Kaut arī Latvijas tirdzniecības bilance ar Ķīnu pēdējos trijos gados ir bijusi negatīva, tomēr tai ir tendence pastāvīgi uzlaboties. Ja 2009.gadā Latvijas–Ķīnas tirdzniecības bilance uzlabojās, pateicoties Ķīnas importa vērtības samazinājumam, tad 2010. un 2011.gadā tas bija, pateicoties Latvijas eksporta vērtības pieaugumam.

Zemkopības ministrijas
Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!