• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar Azerbaidžānu pārtikas preču eksportā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.06.2012., Nr. 91 https://www.vestnesis.lv/ta/id/249024

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sadarbību ar Ķīnu pārtikas preču eksportā

Vēl šajā numurā

12.06.2012., Nr. 91

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar Azerbaidžānu pārtikas preču eksportā

8.jūnijā zemkopības ministre Laimdota Straujuma darba vizītes laikā Azerbaidžānas Republikā tikās ar Azerbaidžānas ekonomiskās attīstības ministru Mustafā Šahinu un Latvijas ražojumu importētājiem un vienojās par Latvijā ražotās produkcijas eksporta apjomu palielināšanu uz Azerbaidžānu. Abi ministri pārrunāja arī iespējas, kā efektīvāk veicināt Latvijas un Azerbaidžānas sadarbību investīciju piesaistē ar lauksaimniecību saistītajā uzņēmējdarbībā.

Azerbaidžānas ekonomiskās attīstības ministrs M.Šahins tikšanās laikā augstu novērtēja Latvijas lauksaimnieciskās ražošanas izaugsmi, uzsverot, ka šīs valsts zemnieki labprāt apgūtu Latvijas lauksaimnieku un sevišķi lauksaimnieku kooperatīvu pieredzi gan efektīvas saimnieciskās darbības organizēšanā, gan dažādu moderno tehnoloģiju ieviešanā un izmantošanā lauksaimnieciskajā ražošanā.

“Latvijai un Azerbaidžānai ir vēlme uzlabot savstarpējo tirdzniecību ar lauksaimniecības un zivsaimniecības pārtikas produktiem, palielinot tirdzniecības apjomu un arī dibinot kopuzņēmumus. Intereses pēc mēs Azerbaidžānas vizītes laikā apmeklējām vairākus pārtikas veikalus un lielveikalus un redzējām, ka to plauktos diezgan plašā klāstā ir pārstāvēti Latvijas uzņēmumu ražotie pārtikas produkti – gan dažādi piena produkti un zivju konservi, tajā skaitā daudzviet iecienītās šprotes, gan čipsi, ievārījumi, dzērieni un citi. Azerbaidžānas tirgus ir liels, pirktspēja salīdzinoši augsta, tāpēc Latvijas pārtikas ražotājiem ir iespējas paplašināt saražotās produkcijas eksportu uz šo valsti,” pēc tikšanās ar Azerbaidžānas ekonomiskās attīstības ministru sacīja L.Straujuma.

Zemkopības ministrijas
Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!