• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un ASV sadarbības stiprināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.06.2012., Nr. 92 https://www.vestnesis.lv/ta/id/249080

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties oficiālā vizītē Austrijas Republikā, tiekoties ar parlamenta deputātiem un valsts amatpersonām

Vēl šajā numurā

13.06.2012., Nr. 92

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un ASV sadarbības stiprināšanu

12.jūnijā, tiekoties ar Baltijas–Amerikas Brīvības fonda (BABF) pārstāvjiem, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis pateicās fondam par tā ieguldījumu Latvijas un ASV sadarbības stiprināšanā izglītības jomā, sniedzot Latvijas pētniekiem, studentiem un jaunajiem speciālistiem iespējas papildināt zināšanas un iegūt pieredzi ASV.

V.Dombrovskis uzsvēra, ka valdība augstu vērtē BABF aktīvo darbu Latvijā un fonda ieguldījumu, pēdējo divu gadu laikā vairāk nekā 30 studentiem un speciālistiem no Latvijas sniedzot iespēju studēt un strādāt ASV.

BABF direktoru padomes priekšsēdētājs Kims Deiviss norādīja, ka intelektuālo resursu aizplūšana ir negatīva tendence, ar kuru saskaras daudzas valstis, taču izaugsmei un inovācijām ir nepieciešama intelektuālo resursu apmaiņa. Tādēļ viens no nosacījumiem, piešķirot BABF stipendijas, ir pienākums to saņēmējiem atgriezties un vismaz divus gadus strādāt Latvijā, tādējādi nodrošinot, ka iegūtās zināšanas un pieredze sniedz pienesumu Latvijas ekonomikai.

Ministru prezidents informēja, ka jūlija sākumā Latvijā gaidāma vērienīga ASV Kongresa pārstāvju, senatoru un uzņēmēju vizīte, kas tiek organizēta, turpinot attīstīt V.Dombrovska darba vizītes ASV laikā 2011.gadā uzņemtos kontaktus. BABF darbība ir pozitīvs piemērs abu valstu sadarbībai izglītībā, Latvijas un ASV divpusējās attiecības ir ļoti labas arī politiskajā un diplomātiskajā jomā, taču uzsvars jāliek uz ekonomiskās sadarbības veicināšanu.

BABF pašlaik piedāvā iespēju saņemt stipendijas vairākās programmās – profesionālajai praksei ASV kompānijās, studijām aspirantūrā, kā arī pētniecībai. Pārspriežot iespējas paplašināt BABF aktivitāšu spektru, premjers norādīja, ka Latvijai stratēģiski jāvairo speciālistu kompetences profesionāli tehniskajās zinātnēs un inženierzinātnēs, jo tās pašlaik visvairāk nepieciešamas, lai audzētu pievienoto vērtību Latvijā ražotajiem produktiem tādās nozarēs kā kokapstrāde, mašīnbūve, farmācija un IT.

Kopš BABF izveides 2010.gadā fonda stipendijas saņēmuši gandrīz 80 Baltijas valstu iedzīvotāji, tostarp 34 Latvijas pārstāvji.

Mārtiņš Panke,
Ministru prezidenta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!