• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Dzelzceļu sadarbības organizācijas ministru sanāksmi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.06.2012., Nr. 92 https://www.vestnesis.lv/ta/id/249085

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas ievēlēšanu UNESCO komitejā

Vēl šajā numurā

13.06.2012., Nr. 92

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Dzelzceļu sadarbības organizācijas ministru sanāksmi

Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku aizvadīta ikgadējā Dzelzceļu sadarbības organizācijas (OSŽD) ministru sanāksmes 40.sesija. Valstu delegāciju tikšanās notika no 5. līdz 8.jūnijam, Latvijas delegāciju vadīja Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietnieks Uldis Reimanis.

Sesijā piedalījās OSŽD organizācijas dalībvalstu delegācijas no Azerbaidžānas, Baltkrievijas, Bulgārijas, Čehijas, Gruzijas, Igaunijas, Kazahstānas, Korejas Tautas Demokrātiskās Republikas, Krievijas, Ķīnas, Latvijas, Lietuvas, Moldovas, Mongolijas, Polijas, Rumānijas, Slovākijas, Tadžikistānas, Ukrainas, Ungārijas, Uzbekistānas un Vjetnamas.

Ministru sanāksme ir OSŽD augstākā vadības institūcija, kuras sesijas notiek reizi gadā kādā no dalībvalstīm, kas izskata un pieņem lēmumus par visiem galvenajiem jautājumiem organizācijas darbībā.

40.ministru sanāksmē delegācijas izvērtēja 2011.gadā paveikto. Starp galvenajiem apspriežamajiem jautājumiem bija ANO Eiropas Ekonomikas komisijas notiekošais darbs pie jauna un vienota starptautiskā dzelzceļu tiesiskā regulējuma izstrādes.

Tostarp delegācijas runāja arī par darbu pie jaunās OSŽD konvencijas un par darbu pie nolīgumu pārskatīšanas par starptautiskajiem kravas un pasažieru pārvadājumiem.

Delegācija apsprieda OSŽD darba programmu 2013. un turpmākajiem gadiem, budžeta jautājumus 2012.–2013.gadam, kā arī nākamās ministru sanāksmes norises laiku, vietu un provizorisko darba kārtību.

Dzelzceļu sadarbības organizācija uztur vairākus starptautiskus nolīgumus, uz kuru pamata notiek dzelzceļu pārvadājumi starp tās dalībvalstīm, kā arī koordinē savu dalībvalstu dzelzceļa sistēmu darbību. OSŽD darbības sfēra aptver plašu ģeogrāfisko teritoriju Eiropā un Āzijā, sadarbojoties valstīm, pat ar visai atšķirīgu politisko sistēmu.

Latvijas dalība šajā organizācijā ļauj veikt efektīvus kravu pārvadājumus no austrumos esošajām valstīm, jo tām tiek piemēroti vienoti tiesiskie un tehniskie nosacījumi, kā arī viena pavadzīme.

Satiksmes ministrijas
Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!