• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par Latvijas atšķirīgo priekšlikumu nozvejas dokumentēšanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.06.2012., Nr. 93 https://www.vestnesis.lv/ta/id/249157

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2012.gada 12.jūnijā

Vēl šajā numurā

14.06.2012., Nr. 93

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par Latvijas atšķirīgo priekšlikumu nozvejas dokumentēšanai

Lielākā daļa ES dalībvalstu atbalstījušas Latvijas ierosinājumu neieviest ļoti striktu nozvejas dokumentēšanas sistēmu zvejas izmetumu aizlieguma kontrolei ar obligātu prasību uz katra kuģa uzstādīt novērošanas videokameru, un ES Prezidentūra to iekļaus savā priekšlikumā Eiropas Padomes mandātam uz sarunām ar Eiropas Parlamentu un Eiropas Komisiju.

Zemkopības ministrijas parlamentārais sekretārs Edvards Smiltēns, Luksemburgā piedaloties Eiropas Savienības (ES) Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomes sanāksmē, kurā tika apspriesta vispārējā pieeja Kopējās zivsaimniecības politikas (KZP) reformai, norādīja, ka Latvijai nav pieņemams Dānijas prezidentūras ierosinājums ieviest pilnīgu nozvejas dokumentēšanas sistēmu zvejas izmetumu aizliegumu kontrolei, jo tas radīs neadekvātu administratīvo un finansiālo slogu gan dalībvalstīm, gan uzņēmējiem.

Saskaņā ar šo priekšlikumu uz zvejas kuģiem zvejas izmetumu aizlieguma kontroles nolūkā būtu obligāti uzstādāmas novērošanas videokameras. Tomēr Dānijas prezidentūra ņēma vērā Latvija ierosinājumu, ka dalībvalstīm jādod iespēja pašām izvēlēties veidu, kā nodrošināt izmetumu aizlieguma ievērošanas kontroli.

Latvija ES Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomes sanāksmē arī atkārtoti norādīja, ka neatbalsta un neatbalstīs nosacījumu par zivju, kuras ir mazākas par references izmēru, nodošanu tikai industriāliem mērķiem. Latvija uzskata, ka pieejamie zivju resursi ir maksimāli jāizmanto cilvēka patēriņā, nevis, piemēram, samaļot zivju miltos. Šī iebilde patlaban netika ņemta vērā, tomēr Zemkopības ministrija turpinās uzstāt uz to turpmākajās diskusijās gan Eiropas Padomē, gan arī sarunās ar Eiropas Komisiju un Eiropas Parlamentu, kas notiks vel līdz šā gada beigām.

Ministrijas Preses un
sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!