• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas preču izstādi Japānā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.05.2001., Nr. 84 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24926

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Kipras dialogu

Vēl šajā numurā

31.05.2001., Nr. 84

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas preču izstādi Japānā

Atsaucoties uz Japānas Ārējās tirdzniecības veicināšanas organizācijas JETRO ( Japan External Trade Organization ) uzaicinājumu, Latvijas Ekonomikas ministrija un Latvijas Attīstības aģentūra (LAA) rīko Latvijas preču izstādi Japānā. Izstāde notiks no 18. līdz 21. septembrim Tokijā, JETRO izstāžu zālē.

JETRO ir bezpeļņas organizācija, kas dibināta 1958. gadā. Tās galvenais uzdevums ir veicināt Japānas tirdzniecību ar pārējām valstīm, veidot starptautisko sadarbību starp Japānu un citām valstīm, veicināt tirdzniecību un ražošanu jaunattīstības valstīs. Deviņdesmitajos gados JETRO sāka stratēģiskas palīdzības sniegšanu ārvalstu uzņēmējiem, kuri vēlas investēt vai eksportēt uz Japānu.

Latvijas delegācijā uz Japānu dosies ekonomikas ministrs, pārstāvji no Ekonomikas ministrijas un LAA, kā arī uzņēmēji. No JETRO budžeta tiks apmaksāta izstādes stendu īre, apmeklētāju piesaistīšana izstādes laikā paredzētajam semināram, kā arī kopējais stendu noformējums. Pārējās izmaksas būs jāsedz Latvijas pusei.

Latvijas uzņēmēju pieteikšanās uz dalību izstādē ir beigusies, un interesi par izstādi ir izrādījuši 30 Latvijas uzņēmumi. Uzņēmumi pārstāv šādas nozares: mašīnbūve un metālapstrāde, elektronika un elektrotehnika, kokapstrāde un mēbeļu ražošana, pārtikas pārstrāde, vieglā rūpniecība, ķīmija un farmācija, ostu un tranzīta pakalpojumi.

Igaunijā vēlmi piedalīties izstādē ir izteikuši ap 17 uzņēmumu, no tiem lielākā daļa pārstāv kokrūpniecības, tekstilrūpniecības un keramikas nozares. Savukārt no Lietuvas izstādē varētu piedalīties 21 uzņēmums, tai skaitā dzintara izstrādājumu ražotāji, keramiķi, kā arī tekstilrūpniecības un kokrūpniecības firmas.

Līdzšinējā Latvijas un Japānas ekonomiskā sadarbība nav bijusi īpaši plaša. Latvijas ārējās tirdzniecības apgrozījums 2000. gadā ar Japānu sasniedza 12,9 miljonus ASV dolāru (0,3% no apgrozījuma kopapjoma) — Latvija uz Japānu eksportēja preces par 8,3 miljoniem (0,4% no kopējā eksporta), bet importēja no Japānas preces par 4,6 miljoniem ASV dolāru (0,1% no kopējā importa). Pēc LR Uzņēmumu reģistra datiem, līdz 2001. gada 6. aprīlim Latvijā bija reģistrēti 7 Latvijas un Japānas kopuzņēmumi. Pēc Centrālās statistikas pārvaldes datiem, faktiskās Japānas investīcijas Latvijā pēc stāvokļa uz 2000. gada 1. oktobri bija 8,2 miljoni ASV dolāru.

EM Informācijas tehnoloģiju un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!