• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties darba vizītē Strasbūrā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.06.2012., Nr. 95 https://www.vestnesis.lv/ta/id/249277

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas eksperti EK pret rasismu un neiecietību

Vēl šajā numurā

19.06.2012., Nr. 95

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties darba vizītē Strasbūrā


13.jūnijā Ministru prezidents Valdis Dombrovskis Strasbūrā tikās ar Eiropas Cilvēktiesību tiesas priekšsēdētāju Nikolasu Bratsu un Latvijas tiesnesi Eiropas Cilvēktiesību tiesā Inetu Ziemeli. Amatpersonas pārrunāja jautājumu par atkārtoti iesniegto sūdzību skaitu un tiesu kapacitāti un bija vienisprātis, ka būtiski ir panākt, lai dalībvalstīs tiktu uzlabota nacionālā tiesu sistēma
Foto: Eiropas Padome

 

13.jūnijā Strasbūrā, uzrunājot Eiropas Parlamenta Tautas partijas grupu, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis uzsvēra, ka, veicot fiskālo konsolidāciju, ir jādomā arī par ekonomiskajiem stimuliem un sociālo drošības tīkla izveidi visneaizsargātākajai sabiedrības daļai.

Uzrunas laikā V.Dombrovskis saņēma lielu atbalstu no EP Tautas partijas grupas deputātiem, kas apsveica Latvijas drosmi un atbildību. Šāda rīcība pieprasa Eiropas Savienības (ES) atzinību un novērtējumu ne tikai vārdos, bet arī darbos, īpaši domājot par ES daudzgadu budžetu, uzsvēra deputāti.

Ministru prezidents savā uzrunā atzīmēja, kā taupības pasākumi tiešā veidā ietekmēja Latvijas ekonomiku, kuras atveseļošanā kā stimuls pastiprināti tika izmantots tieši ES fondu finansējums, norādot, ka 2009.gada laikā fondu apguve Latvijā trīskāršojās.

ES fondu investīcijas ir Latvijas izaugsmes atbalsts, tāpēc samazinājums nākamajā ES daudzgadu budžetā Kohēzijas politikas finansējumam Latvijai un pārējām Baltijas valstīm nav saprotams un politiski pieļaujams, uzsvēra V.Dombrovskis. Tāpat arī viszemākais lauksaimniecības tiešo maksājumu līmenis starp visam 27 ES dalībvalstīm ir netaisnīgs un kropļo konkurenci vienotajā tirgū.

Ministru prezidents pauda viedokli, ka izaugsmes veicināšanā īpaši svarīga ir pārliecība, kā nākotnē ES būs pieejami dažādi finanšu instrumenti ekonomikas stimulēšanai.

V.Dombrovskis akcentēja, ka Latvija saskata Eiropas nākotni fiskāli atbildīgas ES veidošanā, gan ratificējot ES Fiskālās disciplīnas līgumu, gan ieviešot Ekonomiskās pārvaldības tiesību aktu kopumu.

V.Dombrovskis 13.jūnijā pēc Eiropas Parlamenta Tautas partijas grupas uzaicinājuma uzturējās vienas dienas darba vizīte Eiropas Parlamentā (EP) Strasbūrā. Vizītes laikā premjerministrs tikās EP deputātiem, kas atbildīgi par ES nākamo daudzgadu budžetu un deputātiem, kas ievēlēti no Latvijas, uzstājās ar uzrunu EP Tautas partijas grupas sanāksmē, kā arī tikās ar Eiropas Cilvēktiesību tiesas priekšsēdētāju Nikolasu Bratsu, Latvijas tiesnesi Eiropas Cilvēktiesību tiesā Inetu Ziemeli un Eiropas Padomes ģenerālsekretāru Turbjērnu Jaglannu.

Mārtiņš Panke, Ministru prezidenta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!