• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas eksperti EK pret rasismu un neiecietību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.06.2012., Nr. 95 https://www.vestnesis.lv/ta/id/249278

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrs:
Tiekoties ar Eiropas Savienības vēstniekiem

Vēl šajā numurā

19.06.2012., Nr. 95

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas eksperti EK pret rasismu un neiecietību

13.jūnijā Eiropas Padomes Ministru komiteja apstiprināja Latvijas izvirzīto eksperti Kristīni Krūmu darbam Eiropas Komisijā pret rasismu un neiecietību (ECRI). Latvijas eksperta vieta atbrīvojās pēc Nila Muižnieka ievēlēšanas par Eiropas Padomes cilvēktiesību komisāru 24.janvārī.

ECRI ir Eiropas Padomes uzraudzības institūcija cīņā pret rasismu, ksenofobiju, antisemītismu un neiecietību, izvērtējot, kā notiek valstu cīņa pret vardarbību, diskrimināciju un aizspriedumiem pret personām vai personu grupām, balstoties uz to rasi, ādas krāsu, valodu, reliģiju, tautību, nacionālo vai etnisko izcelsmi. ECRI statūti nosaka, ka darbam ECRI katrai EP dalībvalstij ir jāizvirza viens eksperts, jābūt personai ar visaugstāko morālo stāju, atzītu kompetenci rasisma, rasu diskriminācijas, ksenofobijas, antisemītisma un neiecietības jautājumos, kā arī jāstrādā individuāli, neatkarīgi un objektīvi, nesaņemot norādījumus no savas valdības.

Lai izvirzītu Latvijas ekspertu darbam ECRI, tika rīkots atklāts konkurss. Kopumā konkursam bija pieteikušies seši kandidāti. Pieteikušos pretendentu atbilstību gan Eiropas Padomes noteiktajām prasībām, gan konkursa prasībām vērtēja starpinstitucionāla konkursa komisija, kura vienbalsīgi lēma par konkrētās kandidātes izvirzīšanu. K.Krūmas izvirzīšanu apstiprināja Ministru kabinets 3.aprīļa sēdē.

K.Krūma kopš 2007.gada ir Satversmes tiesas tiesnese. 1996.gadā absolvējusi Latvijas Universitātes Juridisko fakultāti, bet 1998.gadā ieguvusi tiesību maģistra grādu Lundas Universitātes Juridiskās fakultātes Raula Valenberga institūtā un kopš 2002.gada turpat studē doktorantūrā. Bijusi viespētniece Migrācijas studiju centrā Radbouda Universitātē Nīderlandē un Maksa Planka Heidelbergas Salīdzinošo publisko tiesību un starptautisko tiesību institūtā Vācijā. Stažējusies Eiropas Komisijas Juridiskajā dienestā, kā arī papildinājusi zināšanas dažādās Rietumeiropas universitātēs. K.Krūma ir vairāk nekā 50 dažādu publikāciju autore par starptautisko tiesību un ES tiesību jautājumiem.

No 1995. līdz 2000.gadam strādājusi Latvijas Republikas Ārlietu ministrijā. No 2000. līdz 2006.gadam pasniegusi starptautiskās un Eiropas Savienības tiesības Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē un turpat no 2005. līdz 2006.gadam vadījusi Starptautisko un Eiropas tiesību zinātņu katedru. Kopš 1999.gada līdz 2010.gadam bija Rīgas Juridiskās augstskolas lektore starptautiskajās publiskajās tiesībās. 2007.gada janvārī Ministru kabinets apstiprināja K.Krūmu par arbitri EDSO Samierināšanas un arbitrāžas tiesā.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!