• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Dažādi sludinājumi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.06.2012., Nr. 95 https://www.vestnesis.lv/ta/id/249289

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dokumentu, zīmogu atsaukumi

Vēl šajā numurā

19.06.2012., Nr. 95

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Dažādi sludinājumi

Paziņojums

Latvijas Vieglatlētikas savienība, saskaņā ar 2011.gada 19.decembra Ministru kabineta rīkojumu Nr. 671 "Par naudas balvu piešķiršanu par izciliem sasniegumiem sportā" un saskaņā ar Ministru kabineta 2005.gada 25.oktobra noteikumiem Nr. 787 "Noteikumi par kārtību, kādā piešķiramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā, un naudas balvu apmēru" 2012.gada 9.janvārī izmaksājusi naudas balvas šādā apmērā:

1. Latvijas Vieglatlētikas savienības sportistei INETAI RADĒVIČAI par Pasaules čempionātā izcīnīto trešo vietu tāllēkšanā - 5000 latu (tai skaitā 1000 latu nodokļu samaksai).

2. Sportistes I.Radēvičas trenerei INNAI RADĒVIČAI - 1250 latu (tai skaitā 63 latus nodokļu samaksai).

3. Latvijas Vieglatlētikas savienības sportistam ZIGISMUNDAM SIRMAJAM par Eiropas čempionātā U-20 vieglatlētikā izcīnīto pirmo vietu šķēpmešanā - 900 latu.

4. Sportista Z.Sirmā trenerei VALENTĪNAI EIDUKAI - 450 latu.

5. Latvijas Vieglatlētikas savienības sportistei LĪNAI MŪZEI par Eiropas čempionātā U-20 vieglatlētikā izcīnīto otro vietu šķēpmešanā - 600 latu.

6. Sportistes L.Mūzes trenerim ANDREJAM VAIVADAM - 300 latu.

7. Latvijas Vieglatlētikas savienības sportistei LAURAI IKAUNIECEI par Eiropas čempionātā U-20 vieglatlētikā izcīnīto trešo vietu septiņcīņā - 300 latu.

8. Sportistes L.Ikaunieces trenerim ANDIM AUSTRUPAM - 150 latu.

 

 

Paziņojums

SIA "Lukoil Baltija R" naftas drošības pārskata periodiskā sabiedriskā apspriešana notiks 2012.gada 28.jūnijā pulksten 16.00 naftas bāzes telpās Olaines pagastā, Olaines novadā. Papildu informācija pa tālr. 67301600.as

 

Paziņojums

Valsts aģentūra "Valsts tehniskās uzraudzības aģentūra" pārdod par nosacīto cenu šādus transportlīdzekļus:

N.p.k. A/m marka A/m v.n.z. Izlaiduma gads Nosacītā cena latos ar PVN
1. Škoda Felicia Combi GB 5875 1996 100,00
2. Ford Taurus FU 635381 1998 400,00
3. Mazda 626 DD 1997 100,00
4. BMW 520 DS6233 1992 250,00

Pieteikšanās piecu dienu laikā no sludinājuma publicēšanas "Latvijas Vēstnesī" rakstot uz e-pastu: vtua@vtua.gov.lv, norādot konkrētu kustamo mantu, uz kuru piesakās, kā arī pieteikuma sniedzēja kontaktinformāciju.

Sīkākai informācijai kontaktpersona: Romāns Koroļčuks - VTUA Administratīvās un projektu vadības nodaļas sagādnieks, tel. 67027486, mob. 28625673, e-pasts: romans.korolcuks@vtua.gov.lv.

 

 

PAZIŅOJUMS

Rīgas domes priekšsēdētājam Nilam Ušakovam ir iesniegts Rīgas domes deputātes Antras Saknes iesniegums par izstāšanos no deputātu frakcijas "Demokrātiskie patrioti". Turpmāk deputāte darbosies partijas "Gods kalpot Rīgai" Rīgas domes deputātu frakcijā.

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa

 

 

AS "Latvenergo" informē, ka 2012. gada 1. jūlijā stājas spēkā jauns AS "Latvenergo" elektroenerģijas piegādes tipveida līgums saistītajiem lietotājiem, kas izstrādāts saskaņā ar Elektroenerģijas tirgus likuma 33. panta ceturto daļu un Ministru kabineta noteikumiem Nr. 914 "Elektroenerģijas tirdzniecības un lietošanas noteikumi" un apstiprināts ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 2012. gada 6. jūnija lēmumu Nr. 149.

ELEKTROENERĢIJAS PIEGĀDES LĪGUMS

Piegādātājs (Publiskais tirgotājs):
Nosaukums: Akciju sabiedrība "Latvenergo"
   
   
   
Lietotājs (Saistītais lietotājs) :
   
   
   

abi kopā turpmāk tekstā – Puses un katrs atsevišķi - Puse, noslēdz šādu līgumu par elektroenerģijas tirdzniecību, turpmāk tekstā - Līgums:

 

Pamatnoteikumi:

Līguma termiņš: Līgums stājas spēkā ar 20__. gada  ______ un ir beztermiņa, ja tiek izpildīts 2.2.2.punktā noteiktais.

Lietotāja objekts (-i): objekts (-i), par kuru Lietotājs ar sistēmas operatoru ir noslēdzis līgumu par sistēmas pakalpojumu un palīgpakalpojumu sniegšanu (turpmāk – Sistēmas pakalpojumu līgums), lai piegādātu elektroenerģiju, ko Lietotājs iegādājies no Piegādātāja saskaņā ar šo Līgumu.

Tarifs: T-___. 

Norēķinašanās veids:   pašdeklarēšanās metode  (pieļaujama tikai fiziskām personām - atbilstoši paša nolasītiem elektroenerģijas komercuzskaites mēraparāta rādījumiem).
  ¨ rēķinu apmaksa
  ¨ izlīdzinātais maksājums

 

Vispārējie noteikumi:

1. Līguma priekšmets

1.1. Piegādātājs nodrošina Lietotājam elektroenerģijas  piegādi (tirdzniecību) par Elektroenerģijas tirgus likumā noteiktajā kārtībā noteiktiem elektroenerģijas tirdzniecības diferencētiem  tarifiem saistītajiem lietotājiem, kurus piemēro atbilstoši Sistēmas pakalpojumu līgumā Lietotāja objektam noteiktajiem sistēmas pieslēguma parametriem (spriegums, fāžu skaits, ievadaizsardzības aparāta strāvas lielums).

1.2.  Par sistēmas pakalpojumu un palīgpakalpojumu saņemšanu Lietotājs slēdz atsevišķu Sistēmas pakalpojumu līgumu, bet maksa par šādiem pakalpojumiem, kā arī obligātā iepirkuma komponentes ir iekļautas elektroenerģijas tirdzniecības diferencētajā tarifā saistītajiem lietotājiem, ko Lietotājs maksā Piegādātājam saskaņā ar šo Līgumu.

 

2. Pušu pienākumi

2.1. Piegādātāja pienākumi:

2.1.1. nodrošināt Lietotājam elektroenerģijas piegādi (tirdzniecību) un pienācīgi pildīt normatīvajos aktos noteiktos publiskā tirgotāja pienākumus;

2.1.2. normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā informēt Lietotāju par tarifa izmaiņām;

2.1.3. līdz nākamā mēneša 10. (desmitajam) datumam izrakstīt rēķinus par iepriekšējā mēnesī piegādāto elektroenerģiju atbilstoši Lietotājam piemērotajam tarifam, nodokļiem un citiem maksājumiem, kādi ir spēkā elektroenerģijas piegādes brīdī, ja norēķināšanās veids ir rēķinu apmaksa.

2.2. Lietotāja pienākumi:

2.2.1. Līgumā noteiktajā termiņā ziņot par patērēto elektroenerģiju un veikt apmaksu par patērēto elektroenerģiju, maksājumā norādot rēķina numuru vai Līguma numuru;

2.2.2. noslēgt Sistēmas pakalpojumu līgumu ar sistēmas operatoru;

2.2.3. pienācīgi pildīt citus normatīvajos aktos noteiktos Lietotāja pienākumus.

 

3. Norēķinu kārtība

3.1. Lietotājs – fiziska persona – var izvēlēties šādus norēķinu veidus un kārtību:

3.1.1. pēc pašdeklarēšanās metodes - ne vēlāk kā līdz katra kalendārā mēneša beigām pilnā apjomā samaksājot par iepriekšējā mēnesī patērēto elektroenerģiju atbilstoši elektroenerģijas komercuzskaites mēraparātu rādījumiem;

3.1.2. veicot izlīdzināto maksājumu – ne vēlāk kā līdz katra kalendārā mēneša beigām pilnā apjomā veicot fiksētu maksājumu, par kuru Puses savstarpēji vienojušās;

3.1.3. apmaksājot saņemtos rēķinus saskaņā ar 3.2.punktu.

3.2. Lietotājs – fiziska vai juridiska persona – var norēķināties, apmaksājot saņemtos rēķinus, šādā kārtībā:

3.2.1. līdz katra mēneša 3.(trešajam) datumam nolasot elektroenerģijas komercuzskaites mēraparātu rādījumus un paziņojot jebkurā no šādiem paziņošanas veidiem:

- Pa tālruni –

- Pašapkalpošanās portālā -

- citā veidā, ja Piegādātājs tādu noteicis un informācija par to pieejama Piegādātāja mājaslapā vai tiek sniegta Lietotājam pēc tā pieprasījuma;

3.2.2. pilnā apjomā apmaksājot Piegādātāja izrakstītos rēķinus 10 (desmit) dienu laikā no rēķina izrakstīšanas dienas vai rēķinā norādītajā termiņā, ja Piegādātājs rēķinā norādījis vēlāku apmaksas termiņu;

3.2.3. informēt Piegādātāju, ja līdz tekošā mēneša 20. (divdesmitajam) datumam nav saņemts rēķins par iepriekšējā mēnesī patērēto elektroenerģiju.

3.3. Lietotājs – juridiska persona – var norēķināties, veicot izlīdzināto maksājumu, pilnā apjomā apmaksājot Piegādātāja izrakstītos rēķinus par Pušu savstarpēji saskaņotu vai 3.8.punktā noteiktajā gadījumā – Piegādātāja noteiktu - fiksētu maksājumu, 10 (desmit) dienu laikā no rēķina izrakstīšanas dienas vai rēķinā norādītajā termiņā, ja Piegādātājs rēķinā norādījis vēlāku apmaksas termiņu.

3.4. Lietotājam ir tiesības izvēlēties citu tam pieļaujamu Līgumā paredzētu norēķinu veidu, par to iepriekš informējot Piegādātāju. Norēķinu veida izmaiņas Puses apstiprina, noslēdzot jaunu Līgumu vai arī Lietotājam informējot Piegādātāju par savu izvēli un Piegādātājam nosūtot Lietotājam elektroniski vai pa pastu šādu izmaiņu rakstisku apstiprinājumu, bet gadījumos, kad Lietotājs izvēlas norēķinu veidu - rēķinu apmaksa, Puses par norēķinu veida izmaiņām var vienoties arī, Piegādātājam izrakstot, bet Lietotājam apmaksājot rēķinu par nākamo mēnesi.

3.5. Lietotājam ir tiesības vienu reizi gadā izvēlēties citu tam pieļaujamo tarifu vai tarifu plānu, par to iepriekš informējot Piegādātāju. Tarifa vai tarifa plāna izmaiņas Puses apstiprina, noslēdzot jaunu Līgumu vai arī Lietotājam informējot Piegādātāju par savu izvēli un Piegādātājam nosūtot Lietotājam elektroniski vai pa pastu šādu izmaiņu rakstisku apstiprinājumu, bet gadījumos, kad Lietotājs norēķinās, apmaksājot saņemtos rēķinus, vai gadījumos, kad līdz ar tarifa maiņu mainās arī norēķinu veids uz rēķinu apmaksu,  Puses to izmaiņas var savstarpēji apstiprināt arī, Piegādātājam izrakstot, bet Lietotājam apmaksājot nākamo rēķinu, kurā norādīts grozītais tarifs(-i) vai tarifa plāns(-i).

3.6. Piegādātāja izrakstītajos rēķinos, kas tiek sagatavoti elektroniski, personas, kas izraksta rēķinu, rakstiskais paraksts tiek aizstāts ar tās elektronisko apliecinājumu (autorizāciju).

3.7. Par samaksas datumu tiek uzskatīts datums, kad summa ir ieskaitīta Piegādātāja norādītajā bankas norēķinu kontā. Lietotājs sedz visus izdevumus, kas saistīti ar naudas līdzekļu pārskaitīšanu Piegādātājam.

3.8. Ja Lietotājs norēķinās, apmaksājot saņemtos rēķinus, un nav paziņojis Līguma 3.2.1.punktā noteiktajā kārtībā elektroenerģijas komercuzskaites mēraparātu rādījumus, Piegādātājs par attiecīgo mēnesi ir tiesīgs izrakstīt un Lietotājam ir pienākums apmaksāt rēķinu pēc iepriekšējo mēnešu, taču ne vairāk kā pēdējo 12 (divpadsmit) mēnešu vidējā patēriņa. Saņemot informāciju par faktisko elektroenerģijas patēriņu, Piegādātājs, izrakstot rēķinu par nākamo norēķinu periodu, veic nepieciešamās korekcijas.

3.9. Piegādātājam ir tiesības piemērot Lietotājam norēķinu pēc izlīdzinātā maksājuma, ja Lietotājs neievēro elektroenerģijas komercuzskaites mēraparātu rādījumu paziņošanas kārtību, kavē izrakstīta rēķina apmaksu vai maksājuma veikšanu pēc citas Lietotājam piemērojamās norēķinu metodes.

3.10. Piemērojot izlīdzināto ikmēneša maksājumu norēķinu kārtību saskaņā ar 3.9.punktu, maksājuma apmēru aprēķina Piegādātājs, pamatojoties uz sagaidāmo Lietotāja ikmēneša elektroenerģijas patēriņu. Ja Lietotāja faktiskais   ikmēneša  elektroenerģijas patēriņš atšķiras no tam noteiktā sagaidāmā ikmēneša elektroenerģijas patēriņa, Piegādātājam ir tiesības veikt pārrēķinu.

3.11. Lietotājam ir tiesības veikt priekšapmaksas (avansa) maksājumus par patērējamo elektroenerģiju, kā arī pieprasīt Piegādātājam izrakstīt avansa rēķinu, par to informējot 1 (vienu) mēnesi iepriekš.

3.12. Piegādātājam ir tiesības uzlikt Lietotājam par pienākumu veikt priekšapmaksu (avansu) šādā kārtībā un gadījumos:

3.12.1. pēc izlīdzinātā maksājuma – ja Lietotājam pasludināts maksātnespējas process vai ierosināts tā tiesiskās aizsardzības process, tas tiek likvidēts vai reorganizēts un saskaņā ar reorganizācijas plānu tiks likvidēts;

3.12.2. uzstādot priekšapmaksas elektroenerģijas skaitītāju vai pēc izlīdzinātā maksājuma, pamatojoties uz sagaidāmo ikmēneša elektroenerģijas patēriņu, kurš tiek noteikts un aprēķināts saskaņā ar Līguma 3.9.punktu, izrakstot atbilstošus avansa rēķinus:

3.12.2.1. ja Lietotājs ir kavējis maksājumu veikšanu;

3.12.2.2. ja Lietotājam tiek veikts pārrēķins, konstatējot tā patvaļīgu elektroenerģijas patēriņu vai iejaukšanos komercuzskaites mēraparāta darbībā.

 

4. Pušu atbildība un sankcijas

4.1. Katra no Pusēm ir atbildīga par zaudējumiem, kas tās vainas dēļ Līguma vai Līguma izpildei piemērojamo normatīvo aktu neizpildes vai nepienācīgas izpildes gadījumā radušies otrai Pusei.

4.2. Puses nav atbildīgas par Līguma saistību neizpildi vai nepienācīgu izpildi, ja šāda saistību neizpilde vai nepienācīga izpilde radusies nepārvaramu, ārkārtēja rakstura apstākļu rezultātā, kuru darbība sākusies pēc Līguma noslēgšanas un kurus Puses nevarēja iepriekš paredzēt un novērst. Nepārvaramas varas apstākļu iestāšanās gadījumā Pušu saistību izpilde tiek apturēta līdz brīdim, kad beidzas šādu apstākļu pastāvēšana.

4.3. Apmaksas kavējuma gadījumā Lietotājs maksā Piegādātājam nokavējuma procentus 0,15 % (nulle komats piecpadsmit procenti) apmērā no nokavētā maksājuma summas par katru nokavēto dienu. Piegādātājam ir tiesības vienpusēji piemērot zemāku nokavējuma procentu likmi vai atcelt to.

 

5. Elektroenerģijas piegādes pārtraukšana un atjaunošana

5.1. Elektroenerģijas piegāde Lietotājam var tikt pārtraukta  un atjaunota normatīvajos aktos noteiktajos gadījumos un kārtībā.

5.2. Ja Lietotājam ar Piegādātāju ir noslēgti vairāki līgumi par elektroenerģijas piegādi dažādiem objektiem un, ja Lietotājs nepilda atsevišķa līguma saistības, elektroenerģijas piegāde Lietotājam var tikt pārtraukta jebkura cita savstarpēja elektroenerģijas piegādes līguma ietvaros.

 

6. Līguma izbeigšana

6.1. Līguma darbība var tikt izbeigta, Pusēm vienojoties.

6.2. Ja Lietotājs vēlas izbeigt elektroenerģijas lietošanu objektā, Lietotājam ir tiesības vienpusēji izbeigt Līgumu, paziņojot Piegādātājam vismaz 5 (piecas) darba dienas  iepriekš par Līguma, kā arī par Sistēmas pakalpojumu līguma izbeigšanu, norādot elektroenerģijas lietošanas izbeigšanas laiku un pilnīgi norēķinoties par izlietoto elektroenerģiju atbilstoši Līguma nosacījumiem.

6.3. Piegādātājam ir tiesības vienpusēji izbeigt Līgumu:

6.3.1. iepriekš brīdinot, ja elektroenerģijas piegāde Lietotājam tiek pārtraukta sakarā ar to, ka Lietotājs savlaicīgi nav samaksājis par izlietoto elektroenerģiju vai nav veicis  priekšapmaksu, ja tāda tikusi pieprasīta;

6.3.2. ja ir saņemts citas personas pieprasījums par elektroenerģijas piegādi atbilstošajā objektā un Piegādātājs vai sistēmas operators par to informējis lietotāju 15 (piecpadsmit) dienas iepriekš, un Lietotājs nav apliecinājis vēlmi turpināt līgumattiecības.

6.4. Līgums zaudē spēku, ja:

6.4.1. Lietotājs zaudējis tiesības saņemt universālo pakalpojumu, pamatojoties uz attiecīgu informāciju no sistēmas operatora. Šādā gadījumā Piegādātājs pārtrauc elektroenerģijas piegādi, un turpmāk tā tiek nodrošināta pēdējās garantētās piegādes ietvaros normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā;

6.4.2. Piegādātājs no sistēmas operatora saņem informāciju par to, ka Lietotājs nolēmis kļūt par elektroenerģijas tirgus dalībnieku un ir izvēlējies citu elektroenerģijas tirgotāju. Šādā gadījumā elektroenerģijas tirdzniecība un norēķini saskaņā ar šo Līgumu tiek turpināti līdz brīdim, kad elektroenerģijas tirdzniecību Lietotājam uzsāk tā izvēlētais tirgotājs;

6.4.3. elektroenerģijas piegāde un lietošana Lietotāja objektā nav notikusi vairāk nekā gadu.

6.5. Līguma darbības izbeigšana vai jauna līguma noslēgšana ar citu lietotāju neatbrīvo Lietotāju no pienākuma samaksāt par izlietoto elektroenerģiju, kā arī citu Līguma darbības laikā radušos saistību izpildes.

 

7. Piemērojamie tiesību akti un strīdu izšķiršana

7.1. Jautājumos, kas nav atrunāti Līgumā, Puses vadās pēc Elektroenerģijas tirgus likuma, Enerģētikas likuma, likuma "Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem", Ministru kabineta apstiprinātiem Elektroenerģijas tirdzniecības un lietošanas noteikumiem, un citiem Latvijas Republikā piemērojamiem tiesību aktiem.

7.2. Strīdus, kas saistīti ar elektroenerģijas piegādi starp Lietotāju un Piegādātāju, citiem elektroenerģijas sistēmas vai elektroenerģijas tirgus dalībniekiem, pēc prasītāja izvēles izskata Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija likuma "Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem" noteiktā kārtībā, vai Latvijas Republikas tiesā pēc piekritības. Pārējos strīdus, kas rodas saistībā ar Līgumu, izskata Latvijas Republikas tiesā pēc piekritības.

7.3.Iesniegumus vai sūdzības Piegādātājs izskata 15 (piecpadsmit) dienu laikā. Ja  iesnieguma vai sūdzības izskatīšanai ir nepieciešama papildu pārbaude vai būtiska papildu informācija, Piegādātājs nodrošina atbildes sniegšanu 30 (trīsdesmit) dienu laikā pēc  iesnieguma vai sūdzības saņemšanas.

 

8. Informācija

8.1. Visa informācija (rēķini, paziņojumi, iesniegumi, t.sk. brīdinājumi par atslēgšanu, utt.), ja tās nodošanai Līgumā nav paredzēti citi noteikumi, tiks nodota personīgi, nosūtīta pa pastu vai elektroniski (e-pasts, īsziņa (SMS)) uz adresi/tālruni, kas norādīts Līgumā vai kuru Puse vēlāk norādījusi otrai Pusei. Piegādātājs par izmaiņām savā kontaktinformācijā var informēt, to publicējot internetā pašapkalpošanās portālā vai mājas lapā.

8.2. Līgumā noteikto adrešu/tālruņu izmaiņu gadījumā Pusei jāinformē otra Puse ne vēlāk kā 5 (piecu) darba dienu laikā pēc šādām izmaiņām. Pretējā gadījumā Puse, kura nav savlaicīgi paziņojusi par izmaiņām, atbild par ar to saistītām sekām.

 

9. Citi noteikumi

9.1. Parakstot šo Līgumu, Lietotājs – fiziska persona - piekrīt, ka Piegādātājs apstrādā Lietotāja personas datus tādā apjomā, kas nepieciešams šā Līguma noteikumu izpildei, un ka Piegādātājam ir tiesības tos pieprasīt un saņemt no trešajām personām.

9.2. Lietotāja saistību neizpildes vai nepienācīgas izpildes gadījumā Piegādātājs, iepriekš nosūtot Lietotājam attiecīgu brīdinājumu, ir tiesīgs nodot parādu piedziņu parāda piedziņas pakalpojumu sniedzējiem, kā arī nodot ziņas par Lietotāju - ieskaitot tā personas datus, ja Lietotājs ir fiziska persona - trešajām personām publicēšanai jebkādos parādnieku reģistros un datu bāzēs. Lietotājs sedz izdevumus, kas rodas Piegādātājam un parāda piedziņas pakalpojumu sniedzējiem saistībā ar parāda piedziņu no Lietotāja.

9.3. Ja kādi no Līguma noteikumiem juridiski nav spēkā, tas nerada pārējo noteikumu spēkā neesamību. Šādus spēkā neesošus noteikumus aizstāj ar citiem Līguma mērķim un saturam atbilstošiem noteikumiem.

9.4. Lietotājs apliecina, ka uz Līguma noslēgšanas dienu Lietotājs atbilst normatīvajos aktos noteiktajiem universālā pakalpojuma saņemšanas kritērijiem.

 

Piegādātājs                                               Lietotājs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!