• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ceļā pie Romas katoļu baznīcas pāvesta. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.06.2012., Nr. 96 https://www.vestnesis.lv/ta/id/249366

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrs:
Par Baltijas un Ziemeļvalstu sadarbību

Vēl šajā numurā

20.06.2012., Nr. 96

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ceļā pie Romas katoļu baznīcas pāvesta

Šodien, 20.jūnijā, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis apmeklē Vatikānu, kur tiekas ar Romas katoļu baznīcas pāvestu Benediktu XVI. Tikšanās laikā tiks pieteikta Latvijas kandidatūra Pasaules jauniešu dienu pasākuma organizēšanai un premjers aicinās pāvestu apmeklēt Latviju.

V.Dombrovskis tiekas arī ar Vatikāna premjerministru Tarčisio Bertoni, lai pārrunātu abu valstu sadarbību. Latvijas un Vatikāna attiecības tradicionāli ir ļoti labas. Svētais Krēsls bija viena no pirmajām valstīm, kas atzina Latvijas Republikas neatkarību pēc tās nodibināšanas 1918.gadā, un Vatikāns nekad nav atzinis Baltijas valstu okupāciju. Pērn tika atzīmēti 20 gadi kopš diplomātisko attiecību atjaunošanas starp abām valstīm. Starptautiskajās attiecībās Latviju un Svēto Krēslu vieno kopīga izpratne par solidaritātes lomu, galveno cilvēktiesību un universālo ētisko pamatprincipu ievērošanas būtisko nozīmi. Iepriekšējā Latvijas Ministru prezidenta vizīte Vatikānā notika 2002.gadā, un Vatikānu ir apmeklējuši visi iepriekšējie Latvijas Valsts prezidenti.

Vizītes laikā V.Dombrovskis tiekas arī ar Itālijas Eiropas lietu ministru Enco Muaveru un Romā pasniedz Triju Zvaigžņu ordeni bijušajam Itālijas vēstniekam Latvijā Frančesko Pučio, lai pateiktos par ieguldījumu Latvijas un Itālijas attiecību attīstībā.

Ar Itālijas Eiropas lietu ministru V.Dombrovskis pārspriedīs nākamajā nedēļā gaidāmās Eiropadomes sanāksmes darba kārtību, kā arī informēs par Latvijas pozīcijām Eiropas Savienības daudzgadu budžetā 2014.–2020.gadam, tostarp mērķi nodrošināt pietiekamu kohēzijas finansējumu, kas palīdzēs Latvijai straujāk tuvoties attīstītāko Eiropas Savienības reģionu līmenim un panākt taisnīgāku lauksaimniecības tiešmaksājumu sadali.

Mārtiņš Panke, Ministru prezidenta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!