• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs: Par kopīgu darbu "Iespēju Latgales" plāna īstenošanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.06.2012., Nr. 96 https://www.vestnesis.lv/ta/id/249369

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Akreditējot Portugāles, Argentīnas un Armēnijas vēstniekus

Vēl šajā numurā

20.06.2012., Nr. 96

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs:
Par kopīgu darbu “Iespēju Latgales” plāna īstenošanā

18.jūnijā vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edgars Sprūdžs piedalījās Latgales plānošanas reģiona ārkārtas sēdē Daugavpilī, lai klātienē kliedētu pašvaldību bažas par iespējamiem riskiem, īstenojot Latgales rīcības plānu 2012.û2013.gadam (plāns). Tikšanās laikā tika panākta arī vienošanās par projektu kritērijiem un saskaņotu kopīgu darbu “Iespēju Latgales” plāna īstenošanā.

Sarunā ar Latgales pašvaldību vadītājiem E.Sprūdžs atkārtoti uzsvēra pašvaldību un to uzņēmēju nozīmīgo lomu plāna pasākumu īstenošanā, jo tajā apzinātie pasākumi ir vērsti uz darba vietu radīšanu un uzņēmējdarbības veicināšanu tieši Latgales reģionā.

Ministrs norādīja: “Latgales reģiona rīcības plāns “Iespēju Latgale” nav statisks dokuments, šā plāna potenciāls un spēks ir spējā mainīties atbilstoši reģiona vajadzībām. Jebkura stratēģija ir tikai tik laba, cik tā ir piemērojama mainīgu ārējo apstākļu ietekmei. Uzskatu, ka mans un visu iesaistīto institūciju uzdevums ir pēc iespējas precīzāka procesa un progresa monitorēšana un nepieciešamo korekciju veikšana maksimāli īsā laikā. Tieši tādēļ nenovērtējama loma ir šādām nepastarpinātām sarunām ar pašvaldību vadītājiem, nodrošinot atgriezenisko saiti un saskaņotu rīcību plānā minēto mērķu sasniegšanai.”

Latgales plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks sarunas laikā atzina, ka vēl ziemā neviena no Latgales pašvaldībām neticēja šāda plāna tapšanai tik īsā termiņā. Vēl jo mazāka ticība bijusi tam, ka izdosies atrast reālu finansējumu Latgales reģiona attīstībai. Tomēr, pateicoties Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un valdības aktīvam darbam, šodien tā ir Latgales realitāte. “Mums ir jāpieņem šis izaicinājums un jāiegulda visi iespējamie spēki, lai izmantotu Latgales iespēju. Viss ir iespējams, jo Latgales pašvaldības jūt un redz, ka vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs izprot mūsu intereses un spēj aizstāvēt tās valdībā,” teica Gunārs Upenieks.

Ministrs uzskata, ka Latgales plānā piedāvātie risinājumi reģiona griezumā apliecinās, ka Latvijas attīstība ir neatraujami saistīta ar reģionu, nevis tikai ar nozaru attīstību.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Sabiedrības informēšanas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!