• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Akreditējot Portugāles, Argentīnas un Armēnijas vēstniekus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.06.2012., Nr. 96 https://www.vestnesis.lv/ta/id/249374

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pieņemto Oficiālo publikāciju un tiesiskās informācijas likumu

Vēl šajā numurā

20.06.2012., Nr. 96

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Akreditējot Portugāles, Argentīnas un Armēnijas vēstniekus


Foto:Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Andris Bērziņš darbam Latvijas Republikā 19.jūnijā akreditēja Portugāles Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Manuelu Marselu Monteiru Kurtu (attēlā pa kreisi), Argentīnas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Danielu Pierini (vidējā attēlā) un Armēnijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Aru Aivazianu (attēlā pa labi).

Tikšanās laikā ar jauno Portugāles vēstnieku Valsts prezidents uzsvēra tradicionāli labās abu valstu savstarpējās attiecības, izsakot cerību, ka vēstnieks, arī rezidējot Stokholmā, spēs nodrošināt to turpināšanos. Sarunā A.Bērziņš aicināja Latviju izmantot kā uzņēmējdarbības platformu sadarbības attīstīšanai gan ar Krieviju un NVS valstīm, gan arī Baltijas un Skandināvijas valstīm, īpaši loģistikas un IT&T nozarēs. Viņš atzīmēja, ka Latvijā pastāv nepieciešamās zināšanas, lai, veiksmīgi sadarbojoties, palīdzētu Portugāles uzņēmējiem. Abas amatpersonas apsprieda arī situāciju eirozonā un atzina, ka nākamie lēmumi būs izšķiroši tās stabilitātei. Tikšanās laikā tika skarta arī abu valstu ekonomikas krīzes pārvarēšanas pieredze.

Tiekoties ar Argentīnas vēstnieku, Valsts prezidents sacīja, ka Latvijas interesēs ir paplašināt ekonomisko sadarbību ar Argentīnu un visu Dienviamerikas reģionu. Kā īpaši perspektīva sadarbībai tika atzīmēta kokrūpniecības nozare. Sarunā tika pozitīvi novērtēts tas, ka Latvija atjaunojusi goda konsulāta darbību Argentīnā. A.Bērziņš atzīmēja Latvijas potenciālo nozīmi Argentīnas uzņēmējiem kā biznesa platformai sadarbībai ar NVS valstīm. Amatpersonas arī izcēla veiksmīgo līdzšinējo sadarbību kultūrā. Argentīnas vēstnieks uzsvēra nepieciešamību attīstīt jauniešu apmaiņas programmas starp abām valstīm.

Savukārt sarunā ar Armēnijas vēstnieku A.Bērziņš uzsvēra veiksmīgo un aktīvo abu valstu politisko dialogu: “Armēnija ir būtisks Latvijas sadarbības partneris Dienvidkaukāzā.” Valsts prezidents sacīja, ka Latvija nākotnē vēlas īpašu uzmanību veltīt arī ekonomisko saišu nostiprināšanai, norādot uz Latvijas uzņēmēju ieinteresētību sadarbībā ar Armēnijas kolēģiem. Abas amatpersonas atzina, ka tirdzniecības apjoms starp abām valstīm ir niecīgs un pie šo rādītāju uzlabošanas ir jāstrādā. Valsts prezidents apsveica Armēniju ar mērķi ciešāk sadarboties ar Eiropas Savienību, ko deklarējis Armēnijas prezidents.

Portugāles vēstnieks rezidēs Stokholmā, Argentīnas vēstnieks – Helsinkos, bet Armēnijas vēstnieks rezidēs Viļņā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!