• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija: Par gaisa piesārņojuma samazināšanu Rīgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.06.2012., Nr. 97 https://www.vestnesis.lv/ta/id/249456

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija: Par sarunām ar Latvijas Pašvaldību savienību

Vēl šajā numurā

21.06.2012., Nr. 97

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija:
Par gaisa piesārņojuma samazināšanu Rīgā

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) aicina Rīgas pilsētas pašvaldību izstrādāt kompleksu pasākumu plānu gaisa piesārņojuma problēmu risināšanai un gaisa kvalitātes uzlabošanai pilsētā.

Šobrīd spēkā esošā Rīgas pilsētas gaisa kvalitātes uzlabošanas rīcības programma 2011.–2015.gadam uzskatāmi liecina par trūkumiem, viens no nozīmīgākajiem – tajā nav informācijas par pasākumiem benzola emisiju samazināšanai pilsētā. Ņemot vērā, ka nenoliedzami pastāv kompleksa problēma ar regulāru benzola emisiju pieļaujamā līmeņa pārsniegšanu Sarkandaugavā, kā arī atsevišķos citos Rīgas rajonos, par kompleksu risinājumu nevar būt atbildīgs tikai viens uzņēmums, un šī ir viena no pašvaldību funkcijām. Rīgas pilsētas domei ir steidzami jāizstrādā rīcības plāns saistībā ar benzola emisiju kontroli un gaisa piesārņojuma novēršanu pilsētā, iesaistot ne tikai termināļos strādājošos uzņēmumus, bet arī vērtējot satiksmes plūsmu un saimnieciskās aktivitātes saistībā ar dzelzceļu.

8.jūnijā Valsts vides dienesta Lielrīgas reģionālā vides pārvalde (VVD Lielrīgas RVP) ir saņēmusi SIA “MAN-TESS” iesniegto “Pasākumu plānu SIA “MAN-TESS” naftas produktu termināļa darbības uzlabošanai, tvaiku emisijas līmeņa samazināšanai”.

Tas paredz 11 konkrētus pasākumus pārkraušanas darbu organizācijas un tehnoloģijas uzlabošanai, sākot ar maksimālu tankkuģu pieņemšanas un uzpildīšanas ar benzīna grupas produktiem veikšanu piestātnē KS-28 Kundziņsalā, samazinot šos procesus Sarkandaugavā dzīvojamā rajona tuvumā, un beidzot ar speciālu vāku izgatavošanu atvērto dzelzceļa cisternu lūku nosegšanai; piesārņojuma emisiju limita projekta koriģēšanas veikšanu, lai pārrēķinātu gan fona piesārņojumu, gan piesārņojumu termināļa darbības rezultātā. Tāpat SIA “MAN-TESS” apņemas nodrošināt iedzīvotājiem aktuālas informācijas pieejamību par uzņēmumā veicamajām operācijām un korektīvajām darbībām attiecībā uz traucējošo faktoru novēršanu, kā arī informācijas apmaiņas uzlabošanu starp kuģu īpašniekiem un termināli, nepieņemot un nepārkraujot naftas produktus ar augstām piesārņojošām emisijas īpašībām.

VVD speciālisti šobrīd izvērtē piedāvāto pasākumu efektivitāti pirms rīcības plāna galīgās saskaņošanas. VARAM un VVD atkārtoti vērš uzmanību uz uzņēmumu, kuriem izsniegtas piesārņojošu darbību atļaujas, atbildību, nodrošinot savu pārvaldīto procesu un procedūru kontroli un īstenoto darbību atbilstību vides normatīvu prasībām.

Ministrijas Sabiedrības informēšanas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!