• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrija: Par darba samaksu 2012.gada sākumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.06.2012., Nr. 100 https://www.vestnesis.lv/ta/id/249707

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrija:
Par maksājumu Latvijai ERAF ietvaros

Vēl šajā numurā

27.06.2012., Nr. 100

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrija:
Par darba samaksu 2012.gada sākumā

2012.gada 1.ceturksnī bruto darba samaksa bija 467 lati, kas, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu, pieauga par 3,7%.

Augot pieprasījumam pēc darbaspēka, darba samaksa turpina palielināties. Gada griezumā algas pieauga gan privātajā sektorā, gan sabiedriskajā sektorā, kaut gan privātajā sektorā pieaugums bija nedaudz straujāks (par 4,2%) nekā sabiedriskajā sektorā (par 3,1%).

2012.gada 1.ceturksnī darba samaksa sabiedriskajā sektorā bija 2009.gada līmenī, savukārt darba samaksa privātajā sektorā bija pārsniegusi pirmskrīzes līmeni.

2012.gada 1.ceturksnī, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu, visstraujāk darba samaksa pieaugusi pakalpojumu nozarēs. Finanšu un apdrošināšanas darbībās tā pieauga par 7,6%, kas vairāk nekā divas reizes pārsniedz vidējo darba algu valstī un līdz ar to bija augstākās darba algas tautsaimniecībā kopumā. Darba samaksa pieauga arī transporta un uzglabāšanas nozarē (par 6,3%) un vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības nozarē (5,5%). Savukārt apstrādes rūpniecībā mēneša vidēja bruto darba samaksa pieauga par 4,4% un būvniecībā par 4%. Gada griezumā darba algas nedaudz samazinājās operācijās ar nekustamo īpašumu un izglītībā.

Ministrijas Ekonomiskās attīstības un darba tirgus prognozēšanas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!