• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas prioritātēm ES daudzgadu budžetā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.06.2012., Nr. 101 https://www.vestnesis.lv/ta/id/249787

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ukrainas parlamenta priekšsēdētāja un viņa vadītās parlamentāriešu delegācijas vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

28.06.2012., Nr. 101

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas prioritātēm ES daudzgadu budžetā

Šodien, 28.jūnijā, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis dodas uz Briseli, kur ar Eiropas Savienības (ES) valstu un valdību vadītājiem diskutēs par ES izaugsmi un ES daudzgadu budžeta 2014.-2020.gadam ietekmi uz ilgtspējīgu attīstību.

Diskusijās Ministru prezidents akcentēs Latvijas prioritātes, izstrādājot jauno ES budžetu, īpaši nepieciešamību veidot atbilstošu kohēzijas politiku un panākt vienlīdzīgus konkurences nosacījumus lauksaimniekiem, nodrošinot taisnīgu tiešmaksājumu sistēmu. Premjers aktualizēs Latvijas prioritātes arī Baltijas valstu vadītāju tikšanās laikā ar Eiropas Komisijas prezidentu Žozē Manuelu Barrozu.

Eiropadomē tiks padziļināti pārrunāti ekonomikas politikas jautājumi – izaugsme, investīcijas, nodarbinātība un – pirmo reizi valstu un valdību vadītāju līmenī – jaunais ES daudzgadu budžets.

Sanāksmē plānots vienoties par izaugsmi veicinošām aktivitātēm gan dalībvalstu nacionālajā līmenī, gan arī ES līmenī īstermiņā un vidējā termiņā. Īpaša uzmanība tiks veltīta jauniešu nodarbinātībai. Eiropadomes dalībnieki tiks aicināti pieņemt Paktu izaugsmes un nodarbinātības veicināšanai Eiropā.

Noslēdzot Eiropas pusgadu, konkrētām dalībvalstīm tiks sniegtas rekomendācijas attiecībā uz strukturālajām reformām, nodarbinātības politiku un valsts budžetu. Darba kārtībā ir arī iekšlietu un tieslietu jautājumi, kā arī aktuālie ārpolitikas jautājumi.

Par Eiropadomi

Eiropadome izveidota 1974.gadā ar mērķi nodibināt ES valstu un valdību vadītāju neoficiālu diskusiju forumu. Oficiālu statusu Eiropadome ieguva 1992.gadā ar Māstrihtas līgumu; ar Lisabonas līguma spēkā stāšanos Eiropadomei ir ES institūcijas statuss. Eiropadome visās ES darbības jomās nosaka vispārējos politikas virzienus un prioritātes. Eiropadomē piedalās ES dalībvalstu vai valdību vadītāji, tās priekšsēdētājs un Komisijas priekšsēdētājs. Tā sanāk vismaz divreiz pusgadā, un to sasauc Eiropadomes priekšsēdētājs.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!