• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
NATO Parlamentārās asamblejas Eiropas valstu deputāti: - Pie Ministru prezidenta - Pie Saeimas priekšsēdētāja biedra. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.06.2001., Nr. 86 https://www.vestnesis.lv/ta/id/25023

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīgas domes priekšsēdētājs - intervijā Latvijas Radio vakar, 4.jūnijā

Vēl šajā numurā

05.06.2001., Nr. 86

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

NATO Parlamentārās asamblejas Eiropas valstu deputāti:

Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

Pie Ministru prezidenta

1A01.JPG (35974 BYTES) Ministru prezidents Andris Bērziņš 1. jūnijā tikās ar NATO Parlamentārās asamblejas deputātiem no Francijas, Islandes, Polijas un Norvēģijas (attēlos). Viņš pateicās parlamentāriešiem par 31. maijā pieņemto rezolūciju Viļņā notikušajā NATO Parlamentārajā asamblejā.

Ministru prezidents iepazīstināja viesus ar Latvijas centieniem virzībā uz NATO. Viņš arī augstu novērtēja Viļņas devītnieka (deviņas NATO kandidātvalstis) nozīmi NATO paplašināšanās procesā, kā arī dalījās iespaidos par Viļņas devītnieka sanāksmi šā gada 11. un 12. maijā Bratislavā, īpaši uzsverot Čehijas prezidenta Vāclava Havela runas vēsturisko nozīmi.

Ministru prezidents iepazīstināja parlamentāriešus ar Latvijas pieņemto likumu par valsts budžeta līdzekļu pakāpenisku palielināšanu aizsardzības vajadzībām līdz diviem procentiem.

Valdības preses departaments

Pie Saeimas priekšsēdētāja biedra

1A02.JPG (36966 BYTES) Piektdien, 1.jūnijā, Saeimas priekšsēdētāja biedrs Rihards Pīks tikās ar NATO Parlamentārās asamblejas delegātiem.

Tikšanās laikā abas puses pārrunāja Latvijas virzību uz NATO, Krievijas nostāju Ziemeļatlantijas alianses paplašināšanas jautājumā, kā arī mazākumtautību integrācijas procesa norisi mūsu valstī.

Tikšanās sākumā Saeimas priekšsēdētāja biedrs informēja viesus par mūsu valstij risināmām problēmām virzībā uz NATO un uzsvēra, ka dalība šajā transatlantiskajā organizācijā nodrošinās arī Latvijas ekonomisko izaugsmi, jo ārvalstu investīciju piesaistē valsts drošības aspektam ir ļoti būtiska nozīme.

Sarunas gaitā NATO Parlamentārās asamblejas delegāti izteica atbalstu vienlaicīgai visu trīs Baltijas valstu uzaicināšanai uz iestāšanās sarunām dalībai NATO.

NATO Parlamentārās asamblejas delegāti interesējās arī par mazākumtautību integrācijas procesa norisi mūsu valstī. R.Pīks viesiem pastāstīja par pilsonības likumā noteiktajām normām šajā jomā un akcentēja, ka valsts valodas zināšanas ir viens no lojalitātes apliecinājumiem valstij.

Tikšanās dalībnieki arī pārrunāja Krievijas nostāju NATO paplašināšanas jautājumā. Abas puses bija vienisprātis, ka jāņem vērā katras valsts vēlme integrēties aliansē un NATO paplašināšanas lēmumu pieņemšanā veto tiesības kādai trešajai pusei ir nepieņemamas.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!