• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par terora aktu Telavivā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.06.2001., Nr. 87 https://www.vestnesis.lv/ta/id/25053

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Baltijas valstu un Ziemeļvalstu sadarbība var kalpot labklājības, stabilitātes un attīstības nodrošināšanai Eiropā

Vēl šajā numurā

06.06.2001., Nr. 87

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par terora aktu Telavivā

Latvijas Ārlietu ministrija nosoda šā gada 1. jūnijā Telavivā notikušo terora aktu, kad bumbas sprādzienā tika nogalināts 21 jaunietis un ievainoti 120.

Ārlietu ministrija aicina Palestīnas pašpārvaldi darīt visu iespējamo, lai kontrolētu un aizkavētu teroristiskus uzbrukumus un sauktu pie atbildības šī teroristiskā uzbrukuma vaininiekus.

Ārlietu ministrija atzinīgi vērtē starptautiskās sabiedrības centienus, tai skaitā ASV ieguldījumu Tuvo Austrumu miera procesā un mēģinājumus konsolidēt reģionu, un vienlaikus uzskata ASV senatora Mičela komisijas ziņojumu kā sabalansētu, uz kura pamata pusēm būtu iespējams izbeigt vardarbību, atjaunot sadarbību drošības jautājumos un divpusējās sarunas.

Latvija nosoda jebkāda veida terorisma izpausmes un atbalsta Tuvo Austrumu miera procesa iniciatīvas, kas vērstas uz miera un stabilitātes nodrošināšanu Tuvajos Austrumos ar dialogu, kompromisiem un konstruktīvām sarunām. Tikai diplomātiskā ceļā panāktas vienošanās kalpos par garantu iedzīvotāju drošībai un aizsardzībai, kā arī cilvēktiesību ievērošanas nodrošināšanai Tuvo Austrumu reģionā.

Ārlietu ministrs Indulis Bērziņš jau tūlīt pēc Telavivā notikušā sprādziena izteicis līdzjūtību Izraēlas valdībai un bojāgājušo piederīgajiem.

Ārlietu ministrijas preses centrs

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!