• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Valodu gada tramvaju, kas Tallinā uzsāk braucienu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.06.2001., Nr. 87 https://www.vestnesis.lv/ta/id/25093

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - ir iznākusi 14. burtnīca

Vēl šajā numurā

06.06.2001., Nr. 87

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Valodu gada tramvaju, kas Tallinā uzsāk braucienu

Vakar, 5. jūnijā, Tallinā sāka kursēt Eiropas Valodu gada tramvajs. 12. februārī Tallinā pārstāvji no Eiropas institūcijām tikās ar Britu padomes Igaunijā darbiniekiem un nolēma Eiropas Valodu gadu atzīmēt ar vizuālu ideju — uz viena tramvaja Tallinā vārdu "valoda" un dažas sentences uzrakstīt Eiropas valodās. Beigu beigās uz tramvaja nu lasāmi uzraksti 22 valodās. Šo ideju atbalstīja un palīdzēja realizēt Igaunijas kultūras institūcijas un citu valstu vēstniecības.

Eiropas valodu tramvaja svinīgās atklāšanas reizē Kadriorgā Britu padomes direktore, idejas koordinatore Killike Tohvere ( Kūllike Tohver ) cita starpā pieminēja Latvijas vēstnieka Igaunijā Ginta Jegermaņa labo ieteikumu — starp citām Eiropas valodām iekļaut uzrakstu arī lībiešu valodā.

Tramvaja atklāšanas reizē piedalījās Eiropas un Igaunijas kultūras institūciju, Tallinas domes darbinieki, citu valstu vēstnieki un vēstniecību pārstāvji.

Eiropas Valodu gada ietvaros notiks vairāki starptautiski pasākumi Igaunijā un citās Eiropas valstīs. Rudenī paredzētas starptautiskas konferences "Franču valodas loma, nozīme un imidžs Igaunijā", "Diasporas valoda: problēmas un perspektīvas", "Mazo valodu kontakti", "Mātes valoda un citas valodas", arī igauņu valodas seminārs Upsalā.

Eiropas Valodu gada moto "Valodas atver durvis" tagad rotā Tallinas tramvaja durvis. Eiropas Komisijas delegācijas vadītājs Igaunijā Džons Kjaers ( John Kjaer ) savā runā vairākkārt uzsvēra šī moto simbolisko un reālo nozīmi. Bet Tallinas iedzīvotāji un viesi līdz šī gada beigām tramvajā varēs lasīt uzrakstus 22 Eiropas valodās.

Latvijas vēstniecība Igaunijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!