• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
100 svecītes dzimšanas dienas tortē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.06.2001., Nr. 88 https://www.vestnesis.lv/ta/id/25108

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar dzīvu vēsturi un dzīvu garu

Vēl šajā numurā

07.06.2001., Nr. 88

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

100 svecītes dzimšanas dienas tortē

Gadsimtu kopā ar dzimto pilsētu Rīgu Alma Lubinska

ALMA1.JPG (88191 BYTES) ALMA2.JPG (15394 BYTES) Alma Lubinska jaunībā

Alma (priekšplānā) ar dēlu Kurtu, mazmazdēlu Danu un vedeklu Irēnu.

Ap 1996.gadu Foto no ģimenes arhīva

Šogad Rīga svin astoto simtgadi. Veselu gadsimtu ar Rīgu ir saistīts Almas Lubinskas mūžs, un šodien, 7. jūnijā, rīdziniece iededz svecītes savas 100.dzimšanas dienas jubilejas tortē.

1901. gadā, kad prese un afišu stabi vēstīja par Rīgas 700 gadu svētku pasākumiem, klusajā Pārdaugavā uzziedēja Almas pirmā vasara. Ar viņas dzīvesstāstu lasītājus iepazīstinājām pagājušajā gadā “Latvijas Vēstneša” publikāciju sērijā “Viņi raugās uz gadsimtu” ( “LV”, Nr.473/476, 29.12.2000. ).

Rīgas dzīves pulss un notikumu rita, neapšaubāmi, ietekmējusi arī Almas dzīves gājumu. Te smelts un dāvāts jaunības prieks un ģimenes dzīves laime. Te piedzimuši abi dēli — Viktors un Kurts. Te izsāpēta smagā vēsts par vecākā dēla Viktora nāvi 1945. gadā Kurzemē. Te izcīnītas neziņas mokas par Kurta likteni, kad viņš 1944. gadā kā gaisa spēku izpalīgs nokļuva Vācijā, pēc tam filtrācijas nometnē un amerikāņu gūstekņu nometnē. Te spārnojis prieks par Kurta panākumiem darbā un saskanīgo ģimeni. Te viņa bijusi sabiedrības dāma un savas ģimenes pavarda sargātāja.

“Man viņa liekas kā sievietes un mātes paraugs, kā vitāla ģimenes kopā turētāja. Viņai ir tik brīnišķīgas attiecības ar dēlu un vedeklu, un visiem radiem. Turklāt tā ir savstarpēji nesavtīga mīlestības atdeve,” par sirmo māmuļu saka aktrise Velta Līne. Māksliniece Lubinsku ģimeni pazīst vairākus gadu desmitus, jo viņas dzīvesbiedrs Gunārs Cilinskis bija ļoti labs draugs ar Kurtu Lubinski jau kopš bērnības. Tikpat kā brāļi — saka V.Līne. Viņu draudzība bija kā turpinājums Almas Lubinskas un Gunāra mātes Vilhelmīnes ciešajai draudzībai. Abas bijušas lielas teātra, operetes un kino cienītājas un vienmēr kopā apmeklējušas šos kultūras pasākumus.

Lubinsku dzimtas bērni ir Almas lielākais prieks. Viņai ir dēls, divi mazbērni, četri mazmazbērni un trīs mazmazmazbērni. Sirmā māmuļa ir bagāta. Arī ar savu dzīvesprieku, sirsnību un labestību, kas kā uzmundrinājuma malks tiek dāvāts ikvienam. Vērtības, kas ienes siltumu mājās, ģimenē un kas cilvēkam tik ļoti vajadzīgas arī interneta, augsto tehnoloģiju un augstās modes laikmetā. Lai šīs vērtības dara stipru šo dzimtu un spēcina visus mūs!

Dace Bebre, “LV” nozares redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!