• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izvēlies Latvijas preci!. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.06.2001., Nr. 88 https://www.vestnesis.lv/ta/id/25110

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Nacionālās Radio un televīzijas padomes locekļa kandidatūru

Vēl šajā numurā

07.06.2001., Nr. 88

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izvēlies Latvijas preci!

Rīt izstāžu centrā “Skonto” durvis ver viena no populārākajām izstādēm — gadatirgus “Izvēlies Latvijas preci!”. Tas ir viens no 21. starptautisko Hanzas dienu pasākumiem, kas prezentē Latvijas uzņēmējus kā konkurētspējīgus pasaules tirgū.

Izstādes rīkotājsabiedrības “Prima” izpilddirektors Aivis Krūmiņš ir apmierināts ar līdzšinējo darbību, jo izstādes ir labi apmeklētas. “Izvēlies Latvijas preci!” bija viena no pirmajām izstādēm valstī, kas tapa jau 1994. gadā Mežaparkā. Patlaban daudzi šīs izstādes dalībnieki guvuši atzinību starptautiskajās izstādēs, izcīnījuši godalgas un zelta medaļas.

Šāgada izstādē piedalās vairāk nekā 120 Latvijas uzņēmumu. Turklāt Ekonomikas ministrija sniegusi atbalstu vidējiem un mazajiem uzņēmumiem, sedzot trešo daļu no dalības maksas. Plānots, ka izstādi apmeklēs 15 tūkstoši cilvēku, to skaitā Hanzas dienu dalībnieki.

Izstādes menedžere Marika Celma preses konferences dalībniekiem pastāstīja, ka plaši pārstāvēta ir Latvijas vieglā rūpniecība, kā arī pārtikas izstrādājumi, lauksaimniecības un sadzīves produkcija u.c. Izstādē piedalās arī Rīgas arodvidusskolas audzēkņi, kas paši demonstrēs savu veikumu.

Ekonomikas ministrijas Informācijas tehnoloģiju un sabiedrisko attiecību nodaļas direktors Kaspars Paupe uzsver, ka piešķirtais finansējums — 4,5 tūkstoši latu — mazo un vidējo uzņēmumu atbalstam sekmēs to darbu. Izstādes ir viens no efektīvākajiem mārketinga instrumentiem. Diemžēl uzņēmumiem nepietiek līdzekļu, lai piedalītos tajās, tāpēc šī izstāžu sabiedrības “Prima” piedāvātā iespēja un Ekonomikas ministrijas atbalsts būs labs impulss turpmākajam darbam.

21. starptautisko Hanzas dienu biroja vadītāja Iveta Grigule pastāstīja, ka šajās dienās savu dalību pieteikušas 96 pilsētas no 10 Eiropas valstīm.

Jau pērn, plānojot Hanzas dienu pasākumus, izstāde “Izvēlies Latvijas preci!” šķita īsti iederīga, jo tā sniedz ieskatu mūsu valsts attīstībā, var rasties arī biznesa kontakti. Lai sekmētu nokļūšanu uz izstādi, 8. un 9. jūnijā no Vanšu tilta kursēs bezmaksas autobusi, kas nogādās rīdziniekus un viesus līdz “Skonto” hallei.

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras Nacionālās svītrkodēšanas organizācijas biroja vadītāja Liene Šauriņa uzsver, ka šajā izstādē notiek konkurss “Made in Latvia” starp svītrkoda lietotājiem par kvalitatīvāko preci. Savu produkciju pieteikuši 43 uzņēmumi, kas piedāvā 211 produktus. Atsevišķi tika vērtēti lielie un mazie uzņēmumi. Viens no galvenajiem kritērijiem — produkcijas eksporta apjoms. Par labākajiem atzīti akciju sabiedrības “Olainfarm” , “Brīvais vilnis” un SIA “Aloja Starkelsen” produkti.

Izstādes laikā iespējams iepazīties ar visiem pārstāvētajiem produktiem.

Ar lielu nepacietību tiek gaidīti vēl viena konkursa rezultāti. Latvijas Pārtikas centra direktors Olafs Stengrēvics un ārste dietoloģe Lolita Neimane iepazīstināja ar konkursu “Veselīgs pārtikas produkts”. Šogad pārtikas produkti tiek vērtēti trīs grupās — medus, sulas un mājas sieri. Visiem produktiem tiek veiktas arī bioķīmiskās analīzes. Uztura eksperti strādā jau krietnu laiku, lai izstādes atklāšanā tiktu apbalvoti viskvalitativākās produkcijas ražotāji.

Visas šīs trīs nedēļas nogales dienas būs interesantas ikvienam izstādes apmeklētājam, jo iespējams ne tikai degustēt pārtikas produktus, noskatīties modes demonstrējumus, bet arī piedalīties semināros.

Ingrīda Rumbēna, “LV” nozares redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!