• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par FM un LPS sarunām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.06.2001., Nr. 88 https://www.vestnesis.lv/ta/id/25115

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kultūrkapitāla fonda informācija

Par Kultūrkapitāla fonda projektu konkursā finansiāli atbalstītajiem projektiem

Vēl šajā numurā

07.06.2001., Nr. 88

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par FM un LPS sarunām

Trešdien, 6.jūnijā, notika kārtējās Finansu ministrijas un Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) sarunas, kurās par atsevišķiem jautājumiem piedalījās arī Satiksmes ministrijas, Labklājības ministrijas un Valsts zemes dienesta pārstāvji. Galvenie sarunu temati bija Autoceļu fonda ieņēmumi un sadale, pasažieru pārvadājumu dotācijas un to sadalījums, garantētā minimālā ienākuma ieviešana un nekustamā īpašuma nodokļa ieņēmumu prognozes 2002. gadam.

Satiksmes ministrijas pārstāvji informēja par Autoceļu fonda budžeta izpildi šā gada pirmajos piecos mēnešos, kā arī par plānotajām izmaiņām fonda līdzekļu izlietojumā. Autoceļu fonds ir plānojis turpmāk dotācijas pasažieru pārvadājumiem ar autobusiem maksāt proporcionāli fonda ieņēmumiem. LPS pārstāvji ierosināja, ka šī kārtība būtu attiecināma arī uz degvielas akcīzes atmaksu dzelzceļam no Autoceļu fonda līdzekļiem.

Finansu ministrs G.Bērziņš informēja par Ministru kabineta lēmumu pārdalīt degvielas akcīzes ieņēmumus par labu autoceļiem, atvēlot tiem 60% no ieņēmumiem. LPS pauda atbalstu šim lēmumam un izteica cerību, ka to akceptēs arī Saeima.

Satiksmes ministrija sniedza informāciju par izstrādāto koncepciju dzelzceļa pasažieru pārvadājumu dotēšanai. LPS un Finansu ministrija pauda vienotu nostāju, ka dotācijas dzelzceļam nekādā gadījumā nedrīkst saistīt ar pašvaldību finansu izlīdzināšanas fondu. LPS pārstāvji uzsvēra, ka pasažieru pārvadājumu dotēšana ir jāskata kā vienota sistēma — gan pārvadājumi pa dzelzceļu, gan autopārvadājumi.

Labklājības ministrija informēja par plānoto garantētā minimālā ienākuma sistēmas ieviešanu un par veiktajiem sistēmas izmēģinājumprojektiem. LPS strikti iebilda pret garantētā minimālā ienākuma sistēmas ieviešanu, nepiešķirot tam papildu līdzekļus un uzdodot to finansēt no pašvaldību budžetiem. Pēc LPS aplēsēm, tas kopumā pašvaldībām papildus izmaksātu 18 miljonus latu gadā. Labklājības ministrija un LPS diskusiju par šo jautājumu turpinās divpusējās sarunās.

Valsts zemes dienests sniedza informāciju par nekustamā īpašuma nodokļa ieņēmumu prognozēm 2002. gadam atkarībā no nodokļa likmes un bāzes izmaiņām. Nolemts, ka Valsts zemes dienests ar visām pašvaldībām līdz 15. jūlijam precizēs nodokļa bāzi un ieņēmumu prognozi, un tad sarunas Finansu ministrijā ar LPS turpināsies.

Finansu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!