• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar dzīvu dziļo vēsturi un dzīvu šodienas garu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.06.2001., Nr. 89 https://www.vestnesis.lv/ta/id/25175

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijai un Portugālei ir daudz kopīga

Vēl šajā numurā

08.06.2001., Nr. 89

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar dzīvu dziļo vēsturi un dzīvu šodienas garu

No 7. līdz 10. jūnijam Rīgā notiek 21. starptautiskās Hanzas dienas

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

BB.JPG (70533 BYTES)
Pirms Hanzas dienu konferences Latvijas Universitātē: uzņēmējs Sols Bukingolts un Rīgas domes priekšsēdētājs Gundars Bojārs

Atklāšanas ceremonija un lielais svētku uzvedums notika vakarā pie Daugavas, kas vistiešāk saistīta ar Hanzas savienības vēsturi. Krastmalā tika izspēlēta un izdziedāta Daces Micānes — Zālītes un Jura Kulakova "Mistērija par Rīgu" — mūsdienu leģenda par Rīgas izcelšanos septiņos dziedājumos. Brīvdabas uzvedumu piedzīvoja Marģera Zariņa hepenings "Svētā Maurīcija brīnumdarbi", kas skatītājus aizveda piecus gadsimtus tālā senatnē.

Plaša programma bija jau pirms oficiālās atklāšanas ceremonijas. Latvijas Universitātē notika Hanzas dienu konference. Rīgas domes priekšsēdētājs Gundars Bojārs teica uzrunu "Rīgas 800 gadi — mūžīgais sākums". Ārzemju mākslas muzejā tika atklāta kādreizējā Rīgas rātskunga, vīna lieltirgotāja un gleznu kolekcionāra Frīdriha Vilhelma Brederlo mākslas darbu kolekcija.

Rīgas Domā tika atklāts starptautiskais ērģeļmūzikas festivāls. Paralēli notiek mūsdienu mūzikas un džeza festivāls, skan baroka mūzika un tautas mūzika.

Šodien, 8. jūnijā, Doma laukumā, pie Pēterbaznīcas un Melngalvju nama, Bastejkalnā un Līvu laukumā kūsā Hanzas tirgus ar amata prasmes demonstrējumiem un dažādiem pārsteigumiem. Notiek amatniecības forums un dažādas konferences. Kongresu namā divos dienā sākas konference "Bīskaps Alberts. Rīga. Pasaule". (Sestdien Doma dārzā tiks atklāts piemineklis bīskapam Albertam.)

Četros pēcpusdienā ievērojams kultūras notikums: Mākslas muzeja galerijā "Arsenāls" tiek atklāta vērienīga Eiropas tekstilmākslas izstāde. Bet īsi pirms pusnakts Mežaparka Lielajā estrādē sāksies vācu mākslinieku brīvdabas teātra "Titanick" izrāde "Insekts".

Hanzas dienas Rīgā izskanēs ar dalībnieku gājienu Vecrīgā un svinīgu noslēguma sarīkojumu Doma laukumā.

"LV" informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!