• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Nodokļu konsultatīvo padomi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.06.2001., Nr. 89 https://www.vestnesis.lv/ta/id/25183

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Pasaules bankas projektu

Vēl šajā numurā

08.06.2001., Nr. 89

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Nodokļu konsultatīvo padomi

Finansu ministrs Gundars Bērziņš 31.maijā izveidoja Nodokļu konsultatīvo padomi, kurā ir autoritatīvi nodokļu un grāmatvedības konsultanti un kuras mērķis būs sniegt ministram konsultācijas un ieteikumus par nodokļu normatīvās bāzes un administrācijas uzlabošanu.

Nodokļu konsultatīvajā padomē ir piekrituši darboties Arturs Kodoliņš ("Kodoliņš, Ostaškovs un partneri"), Uldis Kokins ("Kļaviņš, Slaidiņš un Loze"), Zlata Elksniņa–Zaščirinska ("Price Waterhouse Coopers"), Jānis Zelmenis ("Deloitte & Touche") un Raitis Logins ("BDO Invest Rīga").

Finansu ministrs ir pateicīgs Nodokļu konsultatīvās padomes dalībniekiem, ka viņi piekrituši strādāt šajā sabiedriskajā padomē, lai uzlabotu Latvijas nodokļu normatīvo bāzi un nodokļu administrācijas praksi.

"Nodokļu konsultanti, ikdienā strādājot šajā jomā, spēj analizēt nodokļu likumus no praktiskā — ieviešanas — viedokļa un palūkoties uz nodokļu sistēmu plašākā mērogā. Esmu pārliecināts, ka sadarbība ar nodokļu konsultantiem būs ļoti veiksmīga. Esmu apņēmies konsultantu izteiktos priekšlikumus ne tikai uzklausīt, bet arī ieviest, sagatavojot likumu vai valdības noteikumu grozījumus," paziņoja G.Bērziņš.

Nodokļu konsultatīvās padomes pamatuzdevums būs izvērtēt esošos nodokļu likumus un noteikumus no praktiskā — no piemērošanas — viedokļa, norādot uz pretrunām vai neskaidrībām.

Konsultanti varētu palīdzēt jau nodokļu likumu vai Ministru kabineta noteikumu tapšanas gaitā, izvērtējot grozījumu iespējamo ietekmi un praktisko lietojumu.

Tāpat ar šo nodokļu konsultantu līdzdalību būtu iespējams identificēt problēmas un likumdošanas nepilnības, kas ļauj negodīgiem biznesmeņiem izvairīties no nodokļu nomaksas un strādāt negodīgas konkurences apstākļos, salīdzinot ar godīgiem uzņēmējiem, kas maksā visus nodokļus.

Finansu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!