• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrijas 2001. gada 7. jūnija informācija Nr. 2.2/1285 "Muitas tarifu kvotu konkursa pieteikumu izvērtēšanas kritēriji 2001.gadam". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.06.2001., Nr. 89 https://www.vestnesis.lv/ta/id/25186

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par dzīvojamo māju privatizāciju

Vēl šajā numurā

08.06.2001., Nr. 89

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Zemkopības ministrija

Veids: informācija

Numurs: 2.2/1285

Pieņemts: 07.06.2001.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija

Dienesta informācija Nr. 2.2/1285

2001. gada 7. jūnijā

Muitas tarifu kvotu konkursa pieteikumu izvērtēšanas kritēriji 2001. gadam

Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta 1995. gada 28. februāra noteikumu Nr.42

"Noteikumi par Muitas tarifu padomi" 14. punktu

 

I. Vispārīgās prasības

1. Konkursā uz laiku līdz vienam gadam nevar piedalīties uzņēmumi:

1.1. kam uz dokumentu iesniegšanas dienu nav vismaz 12 mēnešu pieredze importa — eksporta darījumos ar precēm, kas uzskaitītas Latvijas kombinētās nomenklatūras 01. — 24. grupā1 ;

1.2 . kas uz dokumentu iesniegšanas dienu piešķirtās gada kvotas izpildījuši mazāk par 30% (izņemot gadījumus, kad izpildīšanu ietekmēja nepārvaramas varas radīti apstākļi vai uzņēmums kvotu konkursā piedalās pirmo reizi);

1.3. kas uz dokumentu iesniegšanas dienu nav iesnieguši atskaites par iepriekšējās licences izmantošanu, ja tāda ir bijusi izsniegta;

1.4. par kuriem saņemti kompetentu valsts institūciju ziņojumi par licencē minēto nosacījumu un muitas noteikumu administratīvajiem pārkāpumiem, kuru rezultātā samazināti iekasēto vai iekasējamo muitas maksājumu apjomi 2;

1.5. kas nevar vai neparedz izmantot saņemto licenci un nenodod licences izsniedzējam neizmantoto licenci 6 mēnešu laikā no tās izsniegšanas datuma.

2. Iesniedzot dokumentus konkursam, ir jāuzrāda muitas tarifu kvotu konkursa pieteikumu izvērtēšanas kritēriju otrās sadaļas 4., 5. un 9. punktā minēto dokumentu oriģināli.

3. Konkursā iegūtās licences netiek pāradresētas. Nozaudēšanas gadījumā licence tiek anulēta, un jaunā licence tiek izsniegta, pamatojoties uz muitas iestāžu apstiprinātu informāciju par attiecīgās kvotas izpildi.

4. Ja licences saņēmējs vēlas izmainīt vai papildināt izsniegtajā licencē norādītos muitas kontroles punktus vai arī muitošanas vietas, tad tam jāgriežas Zemkopības ministrijā ar pamatotu priekšlikumu vismaz 2 nedēļas pirms preces ievešanas.

5. Ja uzņēmums 3 mēnešu laikā nav izņēmis tam piešķirto licenci, Zemkopības ministrija ir tiesīga pieņemt lēmumu par licences anulēšanu.

6. Gadījumos, ja uzņēmējsabiedrība tiek atzīta par maksātnespējīgu, tai nekavējoties, bet ne vēlāk kā 7 dienu laikā, jāziņo par šo faktu Zemkopības ministrijai, kura attiecīgās licences anulē.

 

II. Kvotu konkursā var piedalīties

un atbilstošu licenci saņemt,

iesniedzot šādus dokumentus

1. Iesniegums (forma), norādot muitas kontroles punktus (Grenctāle - kods 0531, Meitene - kods 0511, Medumi - kods 0811, Pāternieki - kods 0731, Ainaži - kods 0920, Rucava - kods 0413, Tirdzniecības osta - kods 0210, Rīgas jūras pasažieru stac. - kods 0230, Rīgas lidosta - kods 0240, Ventspils tirdzniecības osta - kods 0311, Ventspils zvejas osta - kods 0312, Liepājas osta - kods 0411, Daugavpils preču stacija – kods 0816, Rēzekne-2 preču stacija – kods 0742, Rīga "Šķirotava" – kods 0207 ), caur kuriem ievedīs preci. Tiek norādīti arī muita s punkti, kuros preci atmuitos (to kodi).

2. Ievedamās preces apraksts (sortiments, vēlamais apjoms, preces kods saskaņā ar Latvijas kombinēto nomenklatūru, spēkā esošais muitas tarifs, samazinātais muitas tarifs, ieveduma un izveduma apjoms iepriekšējā gadā, ievešanas nolūks, dati par agrāk piešķirto muitas tarifu kvotu izmantošanu).

3. Produkcijas piegādes līguma vai nodomu protokola noraksts (attiecībā uz pirmo partiju).

4. Noliktavas adrese un platība (starpniecības uzņēmumiem). Līguma par noliktavas īri vai tās valdījuma apliecinoša dokumenta kopija.

5. Uzņēmuma reģistrācijas apliecības kopija, uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) statūtu kopija.

6. Rajona (pilsētas) Valsts ieņēmuma dienesta nodaļas izziņa (izziņām jābūt ar VID iestādes zīmogu un attiecīgās amatpersonas parakstu):

6.1. par stāšanos nodokļu maksātāju uzskaitē;

6.2. par pilnīgu norēķināšanos ar budžetu (nodokļi) noteiktajos termiņos.

7. Uzņēmuma vadības apstiprināta izziņa par neto apgrozījumu pēc pagājušā gada pārskata datiem.

8. Uzņēmuma vadības apstiprināta uzņēmuma maksātspēju apliecinoša izziņa.

9. Ja piesakās uz alkoholisko dzērienu kvotu — attiecīgās licences kopija uzņēmējdarbībai ar alkoholiskajiem dzērieniem.

10. Valsts veterinārā dienesta izziņas, ja piesakās uz gaļas un gaļas produktu kvotu vai piena produktu kvotu:

10.1. izziņa, ka uzņēmums atrodas Valsts veterinārā dienesta uzraudzībā;

10.2. izziņa, ka uzņēmums ir iekļauts gaļas vai piena produktu ievedēju sarakstā.

Muitas tarifu padomes

priekšsēdētāja S.Kolupajeva

.................................

1 Galvenā muitas pārvalde, pēc ZM pieprasījuma, izsniedz izziņu par uzņēmumu importa un eksporta operācijām

2 Galvenā muitas pārvalde, pēc ZM pieprasījuma, izsniedz izziņu, ka iepriekšējos 12 mēnešos nav bijuši licencē minēto nosacījumu un administratīvo muitas noteikumu pārkāpumi, kuru rezultātā samazināti iekasēto vai iekasējamo muitas maksājumu apjomi.

 

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!