• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente: - apsveikumā izstādei "Izvēlies Latvijas preci!" - apsveikumā Lielbritānijas premjerministram - apbalvojot izglītības darbiniekus - uzrunājot Kronvaldu Ata balvas saņēmējus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.06.2001., Nr. 90 https://www.vestnesis.lv/ta/id/25212

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Gribu vēl vairāk sadarboties ar Latvijas valdību un tautu

Vēl šajā numurā

12.06.2001., Nr. 90

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente:

— apsveikumā izstādei “Izvēlies Latvijas preci!”

Godātie izstādes dalībnieki, rīkotāji un viesi!

Man ir liels prieks sveikt Latvijas uzņēmējus un viesus nu jau divpadsmitajā tautsaimniecības izstādē, kurā plaši pārstāvētas Latvijas ražošanas nozares, nacionālie ražojumi un pakalpojumi.

Mums ir svarīga Latvijas preču konkurētspējas paaugstināšana gan pašu mājās, gan ārvalstīs, jo tā ietekmēs Latvijas tautas labklājības līmeņa pieaugumu un noteiks Latvijas vietu starptautiskajā tirgū. Izstāde “Izvēlies Latvijas preci!” palīdz mums labāk novērtēt Latvijas preču un pakalpojumu tirgus attīstību un sasniegumus.

Esmu iepriecināta, ka izstādes dalībnieku vairākums pārstāv Latvijas mazo un vidējo biznesu. Tieši šiem uzņēmumiem ir milzīgs iespēju potenciāls, kas prasmīgi jāizmanto un jāattīsta.

Īpaši vēlos atzīmēt veiksmīgo izstādes rīkošanas brīdi — vienlaikus ar 21. starptautiskajām Hanzas dienām un Rīgas 800 gadu jubilejas ietvaros. Tas ļaus iepazīstināt ar Latvijas ražojumiem un piedāvājumu sadarbības partnerus un klientus gan no visas Latvijas, gan ārvalstīm, veicinās jaunu biznesa darījumu veidošanu un Latvijas preču popularitātes palielināšanu.

Novēlu vislabākās sekmes visiem izstādes dalībniekiem! Lai šī izstāde sniedz gandarījumu par padarīto un ir sekmīga savstarpēju kontaktu veidošanā un līgumu slēgšanā!

Rīgā 2001. gada 8. jūnijā Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga

Tuvāk par tautsaimniecības izstādi “Izvēlies Latvijas preci!” — 2.lpp.

— apsveikumā Lielbritānijas premjerministram

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga ir nosūtījusi apsveikumu Lielbritānijas premjerministram Tonijam Blēram sakarā ar viņa uzvaru parlamenta un pašvaldību vēlēšanās.

V.Vīķe–Freiberga vēstulē izsaka gandarījumu par tikšanos ar T.Blēru Londonā 2000. gada oktobrī, kā arī pauž pārliecību, ka turpmākais dialogs starp abu valstu vadītājiem veicinās arvien ciešāku Latvijas un Lielbritānijas sadarbību.

Nobeigumā Latvijas prezidente ielūdz T.Blēru apmeklēt Latviju.

Valsts prezidenta preses dienests

— apbalvojot izglītības darbiniekus

ATA08.JPG (170214 BYTES) Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga 8. jūnijā pasniedza Kronvaldu Ata balvas 7 izciliem izglītības jomas pārstāvjiem: Viktoram Gluhovam (Rīgas 40.vidusskolas matemātikas skolotājs), Jānim Jansonam (Rīgas 3.arodskolas direktora vietnieks mācību darbā), Jurim Smotrovam (Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta pētnieks),Sergejam Meļņikam (vecākais pasniedzējs jauniešu datorkursos “Progmeistars”), Aijai Lūsei (Valsts 1.ģimnāzijas skolotāja un Latvijas skolu informātikas mācību organizētāja), Agrim Celmam (Jelgavas 4.vidusskolas direktors, mūzikas pedagogs) un Lienei Celmai (Jelgavas 4.vidusskolas mūzikas pedagoģe).

Ata Kronvalda fonds ir neatkarīga sabiedriska organizācija, kuras uzdevums ir apzināt Latvijas talantīgākos skolēnus un sekmēt viņu izglītību. Ik gadu mācību gada beigās Ata Kronvalda fonds aicina pedagogus, speciālistus, kuru ieguldījums talantīgo skolēnu apzināšanā un viņu tālākizglītošanā, kā arī skolēnu zinātniskās pētniecības darba vadīšanā bijis nozīmīgs visā valstī, lai izteiktu viņiem pateicību un pasniegtu Ata Kronvalda fonda prēmiju.

Valsts prezidentes preses dienests

Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

— uzrunājot Kronvaldu Ata balvas saņēmējus

Cienītās dāmas, godātie kungi!

Man tiešām prieks sveikt šodienas laureātus un teikt viņiem: “Paldies!” Bet vēlos arī izteikt to, cik dziļi es novērtēju viņu snieguma valstisko nozīmi. Tas ir viens no Valsts prezidenta jaukākajiem darbiem — sveikt dažādu jomu izcilniekus. Jūsu devums sniedzas tālu — tā izcilība, kas panākta jūsu darba metodēs un paņēmienos, rodot atbalsi ne tikai jūsu audzēkņu sniegumā, bet arī valstiskā nozīmē.

Šie sasniegumi būs jūsu audzēkņu bagātība visa viņu mūža garumā, bet viņu veikums pēc dienām arī būs tas, kas uzlabos dzīves līmeni valstī, uzturēs augstu kultūras dzīves līmeni matemātikas, informātikas jomā — nesīs praktisku ieguldījumu valsts attīstībā. Jūsu darbs arī apliecina, ka audzēkņi no tik mazas valsts var sacensties ar pasaules lielajām valstīm, sasniedzot augstu izcilību.

Paldies jums par to, ka turpināt Kronvaldu Ata svarīgāko dzīvesziņu — augstākā vērtība ir izglītībai. Jums, skolotājiem, ir atbildība un prieks sēt sēklu izglītības laukā, strādāt ar audzēkņiem, kas nes augļus visai sabiedrībai, valstij kopumā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!