• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem 2001.gada budžetā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.06.2001., Nr. 92 https://www.vestnesis.lv/ta/id/25312

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts fondēto pensiju ieviešanu

Vēl šajā numurā

14.06.2001., Nr. 92

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem 2001.gada budžetā

Ministru kabinets otrdien, 12.jūnijā, akceptēja iesniegšanai Saeimā grozījumus likumā par 2001.gada budžetu. Grozījumus jau trešdien, 13.jūnijā, izskatīja Saeimas Budžeta un finansu (nodokļu) komisija, bet ceturtdien, 14.jūnijā, plānots sākt izskatīt tos Saeimas plenārsēdē. Līdz ar budžeta grozījumiem Saeimā ir iesniegti arī grozījumi likumā par akcīzes nodokli un grozījumi likumā par Valsts ieņēmumu dienestu.

Valdības atbalstītie 2001.gada budžeta grozījumi paredz palielināt konsolidētā valsts budžeta ieņēmumus par 9,65 miljoniem latu, izdevumus — par 20,61 miljonu latu. Valsts pamatbudžeta ieņēmumu palielinājums tiek paredzēts 7,53 miljoni latu (lielāko ieņēmumu palielinājumu 5,7 miljonu latu apmērā veido ieņēmumi no ārvalstu finansu palīdzības, kā arī iestāžu pašu ieņēmumu palielinājums par 1,47 miljoniem latu), valsts speciālā budžeta — 2,54 miljoni latu (iedzīvotāju ienākuma nodokļa pieaugums veselības budžetā par 0,9 miljoniem, lielāki ieņēmumi no ostas maksām, izlidošanas nodevas un ārvalstu finansu palīdzības).

Paredzamais izdevumu palielinājums pamatbudžetā — 15,48 miljoni latu, speciālajā budžetā — 5,55 miljoni latu.

Valsts budžeta fiskālais deficīts līdz ar šiem valdības atbalstītajiem budžeta grozījumiem palielinās par 10,6 miljoniem latu — līdz 89,8 miljoniem latu jeb 1,8% no iekšzemes kopprodukta.

Lielākais izdevumu palielinājums saskaņā ar valdības lēmumu tiek plānots Labklājības ministrijai. Tās pamatbudžeta izdevumus paredzēts palielināt par 3,17 miljoniem latu (no tā 2,6 miljoni latu bērnu pabalstiem) un speciālā budžeta izdevumus — par 3 miljoniem latu. Ministru kabinets 12.jūnijā nolēma par 900 tūkstošiem latu palielināt veselības aprūpes speciālajā budžetā ieskaitāmo iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumu prognozi, kā arī vēl papildus piešķirt veselības aprūpes budžetam 500 tūkstošus latu kā dotāciju no vispārējiem ieņēmumiem.

Ar budžeta grozījumiem paredzēts atrisināt arī vairākus citus aktuālus jautājumus, piemēram, jaunās studiju un studējošo kreditēšanas sistēmas ieviešanu un obligātās aizstāvības nodrošināšanu krimināllietās (šim mērķim papildus paredzēts piešķirt 400 tūkstošus latu).

Līdz ar budžeta grozījumiem izskatāmie akcīzes nodokļa likuma grozījumi paredz no 2001.gada 1.jūlija vairs neaplikt ar akcīzes nodokli dārgmetālus un dārgakmeņus un to izstrādājumus, tā vietā attiecīgi palielinot valsts nodevu par proves darbiem. Paredzams, ka šis grozījums veidos papildu ienākumus budžetā, kā arī sakārtos dārgakmeņu un dārgmetālu aprites sistēmu.

Finansu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!