• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas Prezidijā: 2001. gada 4. jūnija sēde. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.06.2001., Nr. 92 https://www.vestnesis.lv/ta/id/25321

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimā: 2001. gada 7. jūnija sēde

Vēl šajā numurā

14.06.2001., Nr. 92

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas Prezidijā:

2001. gada 4. jūnija sēde

1. Sēdē izskatīja četrus saņemtos likumprojektus, par kuriem Prezidijs līdz ar savu atzinumu par to tālākvirzīšanu ziņos Saeimas sēdē.

2. Izskatīja deputātes H. Demakovas iesniegumu par atvaļinājuma piešķiršanu.

Prezidijs nolēma iekļaut minēto jautājumu Saeimas sēdes darba kārtībā un ieteikt Saeimai piešķirt deputātei H. Demakovai neapmaksātu atvaļinājumu šā gada 7. jūnijā.

Jautājums par Saeimas 14. jūnija sēdes kavējumu tiks izskatīts atsevišķi.

3. Nolēma iekļaut Saeimas sēdes darba kārtībā lēmuma projektu, kas paredz apstiprināt sastāvu parlamentārajai izmeklēšanas komisijai, kura izveidota, lai noskaidrotu faktus un apstākļus, kas saistīti ar 1991. gada 29. augusta Latvijas Republikas Augstākās padomes Prezidija īpaši pilnvarotā deputāta Pētera Simsona un PSRS Valsts drošības komitejas pārstāvja parakstīto slepeno protokolu, kā arī izvērtētu tā nozīmi.

4. Apstiprināja izsludināšanai Saeimas 2001. gada 7. jūnija sēdes darba kārtību.

5. Pieņēma zināšanai informāciju par plānotajiem pasākumiem Saeimā no 4. jūnija līdz 10. jūnijam.

6. Pieņēma zināšanai frakcijas "Latvijas ceļš" priekšsēdētājas K. Lībanes iesniegumu par grozījumiem frakcijas "Latvijas ceļš" nolikumā.

7. Saeimas Prezidijs nolēma sasaukt Saeimas ārkārtas sēdi šā gada 6. jūnijā pulksten 14 un izsludināt šādu sēdes darba kārtību:

Lēmuma projekts "Par b/o VAS "Privatizācijas aģentūra" likvidācijas termiņiem un kārtību" (dok. Nr. 3233).

8. Nolēma nodot Juridiskajai komisijai izskatīšanai Tautas partijas frakcijas deputāta A. Razminoviča iesniegumu, kurā viņš lūdz izvērtēt Saeimas Komerclikumdošanas apakškomisijas vadības rīcību, kad viņš tika izraidīts no komisijas sēžu zāles Komerclikuma apspriešanas laikā.

9. Prezidijs nolēma precizēt ar Latvijas un Tibetas atbalsta grupas priekšsēdētāja P. Apini neskaidros jautājumus attiecībā uz Tibetas budisma garīgā līdera Dalailamas un viņu pavadošās delegācijas vizīti Saeimā šā gada 21. jūnijā.

10. Prezidijs nolēma nodot Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai Ministru kabineta šā gada 29. maija sēdes protokollēmumu "Par sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes locekļu amata pretendentiem".

11. Nolēma nodot Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai izskatīšanai deputātu D. Stalta, J. Vidiņa, P. Tabūna, A. Seiles un J. Gaiļa izvirzīto Ilzes Pētersones kandidatūru Nacionālās radio un televīzijas padomes locekļa amatam.

12. Izskatīja deputāta B. Cileviča iesniegumu un attaisnoja viņa kavējumu Saeimas 24. maija sēdē.

13. Apstiprināja komandējumus:

1) Rietumeiropas Savienības asamblejas Latvijas delegācijas vadītājai S. Dreimanei, delegācijas loceklim R. Labanovskim un delegācijas sekretāram I. Aizstrautam laikā no 2001. gada 16. jūnija līdz 21. jūnijam uz Rietumeiropas Savienības asamblejas 47. sesijas pirmo daļu Parīzē (Francija);

2) Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas Latvijas delegācijas vadītājai V. Paeglei laikā no 2001. gada 10. jūnija līdz 12. jūnijam uz Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas Politisko lietu komisijas sēdi Vaducā (Lihtenšteina);

3) Eiropas lietu komisijas loceklim E. Baldzēnam laikā no 2001. gada 8. jūnija līdz 10. jūnijam uz konferenci Helsinkos (Somija);

4) Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas locekļiem I. Birzniecei, V. Lāzo un Saeimas autobāzes šoferim I. Razkovskim laikā no 2001. gada 14. jūnija līdz 17. jūnijam uz konferenci Viļņā (Lietuva).

14. Prezidijs nolēma atlikt jautājumu par komandējuma apstiprināšanu Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas loceklim V. Lauskim laikā no 2001. gada 13. jūnija līdz 16. jūnijam uz konferenci Strasbūrā (Francija).

15. Prezidijs nolēma neapstiprināt komandējumu deputātam N. Rudevičam uz Ņujorku un Vašingtonu (ASV) laikā no 2001. gada 4. jūnija līdz 12. jūnijam sakarā ar to, ka ielūdzēja puse nav parlamentāra organizācija.

16. Pieņēma zināšanai šādus pārskatus par komandējumiem:

1) deputātu J. Bunkša un P. Salkazanova pārskatu par komandējumu uz Briseli (Beļģija) šā gada 21. un 22. maijā;

2) deputāta B. Cileviča pārskatu par piedalīšanos Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas Migrācijas, bēgļu un demogrāfijas lietu komitejas sēdē Baku (Azerbaidžāna) šā gada 17. — 19. maijā.

Saeimas sekretāres biedrs A. Bartaševičs

 

 

 

 

 

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!