• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 12. jūnija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.06.2001., Nr. 93 https://www.vestnesis.lv/ta/id/25356

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Privatizācijas sertifikātu tirgū veikto darījumu apjomi un vidējās cenas īpašuma kompensācijas sertifikātiem no 04.06.2001 līdz 08.06.2001

Vēl šajā numurā

15.06.2001., Nr. 93

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 12. jūnija sēdē

Akceptēti “Noteikumi par valsts fondēto pensiju shēmas darbības pārskatu” . Tie nosaka kārtību, kādā katru gadu tiek sastādīts pārskats par valsts fondēto pensiju shēmas darbību, kurš sniegtu patiesu un skaidru priekšstatu par fondēto pensiju shēmas pārvaldi, veiktajām iemaksām, līdzekļu pārskaitījumiem, kā arī par fondēto pensiju shēmas dalībnieku kontu uzskaites atbilstību normatīvo aktu prasībām.

Akceptēti noteikumi “Mūža pensijas apdrošināšanas tipveida noteikumi” .

Valdība akceptēja grozījumus Ministru kabineta 2000.gada 15.februāra noteikumos Nr.73 “Pedagogu darba samaksas noteikumi” .

Akceptēts rīkojums “Par sabiedrības ar ierobežotu atbildību “Biznesa augstskola “Turība” Satversmes apstiprināšanu” .

Ministru kabinets akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījumu projektus Nacionālās drošības likumā un “Latvijas Nacionālo bruņoto spēku piedalīšanās starptautiskajās operācijās” . Likumprojekts nosaka, ka Saeima pieņem lēmumu par NBS izmantošanu ārpus valsts teritorijas, izņemot lēmumus par NBS piedalīšanos starptautiskajās miera uzturēšanas un miera nodrošināšanas operācijās, kā arī militārajās mācībās. Likumprojekts deleģē Ministru kabinetam tiesības pieņemt lēmumu par Latvijas NBS vienību piedalīšanos starptautiskajās miera uzturēšanas un miera nodrošināšanas operācijās, kas pašlaik pieder Saeimai. Tā pieņemšana atvieglos un paātrinās lēmuma pieņemšanu par Latvijas NBS iesaistīšanos starptautiskajās operācijās, tādējādi veicinot Latvijas virzību uz NATO.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 25.jūnija noteikumos Nr.226 “Valsts noslēpuma objektu saraksts” .

Valdība akceptēja grozījumus Ministru kabineta 1995.gada 22.novembra noteikumos Nr.348 “Noteikumi par erotiska un pornogrāfiska rakstura materiālu ievešanu, izgatavošanu, izplatīšanu, publisku demonstrēšanu vai reklamēšanu” .

Akceptēts likumprojekts “Par Nolīgumu par izglītības, zinātnes un kultūras materiālu ievešanu, protokolu un tā pielikumiem” . Latvijas pievienošanās UNESCO Nolīgumam paredz atcelt nodokļus un samazināt tirdzniecības ierobežojumus, importējot: grāmatas, izdevumus un dokumentus, mākslas darbus, izglītojoša, zinātniska vai kulturāla rakstura kolekciju priekšmetus un vizuālos vai audio materiālus; zinātniskos instrumentus un aparātus; neredzīgajiem domātus izstrādājumus.

Ministru kabinets akceptēja noteikumus “Spiedieniekārtu tehniskās uzraudzības kārtība” . Tie nosaka prasības, kas jāievēro, lai neradītu draudus cilvēku dzīvībai, veselībai, īpašumam un videi, organizējot un veicot darbus ar spiedieniekārtām un to kompleksiem, kas saskaņā ar normatīvajos aktos par spiedieniekārtām un to kompleksiem noteikto klasifikāciju atbilst III vai IV kategorijai, kā arī nosaka spiedieniekārtu tehniskās uzraudzības kārtību. Noteikumi stājas spēkā šā gada 1.augustā.

Akceptēti noteikumi “Katliekārtu tehniskās uzraudzības kārtība” . Tie nosaka prasības, kas jāievēro, lai neradītu draudus cilvēku dzīvībai, veselībai, īpašumam un videi, organizējot un veicot darbus ar iekārtām, kas projektētas un stacionāri uzstādītas šķidruma karsēšanai līdz temperatūrai, kas pārsniedz 95 oC, bet nav lielāka par 110 oC, ar spiedienu, kas pārsniedz atmosfēras spiedienu, un šī šķidruma izmantošanai par siltumnesēju ārpus šīs iekārtas, kā arī nosaka katliekārtu tehniskās uzraudzības kārtību.

Valdība akceptēja noteikumus “Divpusējās ārvalstu finansu palīdzības projektu reģistrācijas kārtība” . Divpusējās ārvalstu finansu palīdzības projekts ir tādas ārvalstu finansu palīdzības ieviešanu reglamentējošs dokuments vai to kopums, kuru saņem saskaņā ar starpvaldību līgumu vai vienošanos starp palīdzības saņēmēju un palīdzības sniedzēju.

Ministru kabinets akceptēja “Noteikumus par īpašu uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām kompetenci” .

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 6.aprīļa noteikumos Nr.135 “Noteikumi par Eiropas Komisijas finansēto programmu administratīvās, finansu un tehniskās vadības sistēmu” .

Akceptēts rīkojums “Par Ministru kabineta 1996.gada 18.decembra rīkojuma Nr.520 “Par nacionālo koordinatoru tehniskās palīdzības jautājumos” atzīšanu par spēku zaudējušu” .

Akceptēti “Noteikumi par Valsts kases darbību valsts fondēto pensiju shēmas līdzekļu pārvaldīšanā” . Valsts kase shēmas līdzekļu pārvaldīšanu veiks saskaņā ar Valsts fondēto pensiju likumu, shēmas darbības noteikumiem, šiem noteikumiem un citiem normatīvajiem aktiem un atbilstoši līguma, kas noslēgts starp Valsts kasi un bezpeļņas organizāciju valsts akciju sabiedrību “Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra” par shēmas līdzekļu pārvaldīšanu, nosacījumiem.

Ministru kabinetā akceptēti “Noteikumi par valsts fondēto pensiju shēmas darbību” . Šie noteikumi nosaka: sociāli apdrošināto personu reģistrācijas kārtību valsts fondēto pensiju shēmā; līguma starp bezpeļņas organizāciju valsts akciju sabiedrību “Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra” un līdzekļu pārvaldītājiem saturu, formu un noslēgšanas kārtību; shēmas līdzekļu pārvaldītāja maiņas kārtību; shēmas dalībnieku kontu uzskaites un shēmas dalībnieka valsts fondētās pensijas kapitāla aprēķināšanas kārtību; kārtību, kādā notiek fondētās pensijas kapitāla izmaksa, beidzoties dalībai shēmā; aģentūras izdevumu shēmas administrēšanai segšanas kārtību; shēmas administrēšanas izdevumu maksimālo apmēru.

Akceptēti noteikumi “Kārtība, kādā piemērojams pievienotās vērtības nodoklis darījumos ar kokmateriāliem” .

Ministru kabinets akceptēja noteikumus “Kokmateriālu transporta pavadzīmes – rēķina lietošanas un noformēšanas kārtība” .

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 7.aprīļa noteikumos Nr.125 “Muitas kontroles zonu noteikšanas kārtība” .

Valdība akceptēja grozījumus Ministru kabineta 2000.gada 16.maija noteikumos Nr.177 “Valsts akciju sabiedrības “Latvijas Hipotēku un zemes banka ” statūti” .

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 19.janvāra noteikumos Nr.15 “Ceļu satiksmes noteikumi” .

Valdība akceptēja grozījumus Ministru kabineta 1995.gada 11.jūlija noteikumos Nr.191 “Privatizācijas sertifikātu anulēšanas un to piešķiršanā radušos strīdu izskatīšanas noteikumi” .

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1996.gada 26.marta noteikumos Nr.76 “Valsts pensiju pieprasīšanas un izmaksas kārtība Latvijas Republikas pilsoņiem, kuri izbrauc uz ārvalstīm” .

Akceptēts rīkojums “Par Ministru kabineta Atzinības raksta piešķiršanu” . Atzinības raksts piešķirts Balvu amatniecības vidusskolas direktorei Inārai Ņikuļinai par ievērojamu ieguldījumu izglītības attīstībā Latgales novadā.

Pamatā akceptēta Latvijas Kriminālprocesa likuma projekta koncepcija .

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu “Par īpaši atbalstāmā reģiona statusa piešķiršanu” .

Pieņemta zināšanai informācija par finansējuma piešķiršanu Matīsa cietuma jaunā korpusa personāla uzturēšanai . Finansu ministrijai uzdots iesniegt jautājumu izskatīšanai Ministru kabinetā pirms likumprojekta “Grozījumi likumā “Par valsts budžetu 2001.gadam”” izskatīšanas Saeimā otrajā lasījumā.

Ministru kabinets atbalstīja priekšlikumu palielināt projekta “Labklājības sistēmas reforma” realizācijai nepieciešamos ekspluatācijas un uzturēšanas izdevumus — 159 751 latu, palielinot deficītu sociālās apdrošināšanas speciālajā budžetā.

Tieslietu ministrijai kopīgi ar iesaistītajām ministrijām uzdots precizēt valsts ilgtermiņa mērķprogrammas “Lībieši Latvijā” rīcības plānā paredzētos pasākumus un tāmes , lai nepieļautu to dublēšanos, un iesniegt attiecīgu informāciju un priekšlikumus Finansu ministrijā. Finansu ministrijai uzdots iesniegt jautājumu izskatīšanai Ministru kabinetā pirms likumprojekta “Grozījumi likumā “Par valsts budžetu 2001.gadam”” izskatīšanas Saeimā otrajā lasījumā.

Pieņemta zināšanai informācija par valsts parāda apkalpošanu .

Izskatot grozījumu projektu likumā “Par valsts budžetu 2001.gadam”, akceptēti likumprojekti “Grozījumi likumā “Par valsts budžetu 2001.gadam””, “Grozījums likumā “Par Valsts ieņēmumu dienestu””, “Grozījumi likumā “Par akcīzes nodokli”” .

Pamatā akceptēta iesniegtā Latvijas Kriminālprocesa likuma projekta koncepcija . Tieslietu ministrijai uzdots sagatavot tāmi Kriminālprocesa likuma projekta izstrādei, saskaņot ar Finansu ministriju un iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā.

Daļēji akceptēts grozījumu projekts likumā “Par valsts pensijām” . Labklājības ministrijai uzdots sagatavot konceptuāli izlemjamos likumprojekta jautājumus, papildināt tos ar nepieciešamajiem aprēķiniem un iesniegt izskatīšanai Koalīcijas padomes sēdē 18.jūnijā, kā arī precizēt likumprojekta tekstu. Likumprojekta konceptuālos jautājumus nolemts turpināt izskatīt nākamajā Ministru kabineta sēdē.

Ministru kabinets pieņēma zināšanai informāciju par Valsts policijas Kārtības policijas apvienības “Apsardze” līzinga līgumiem .

Pieņemta zināšanai informācija par lietu “SwemBalt v.Latvia” .

Valdība pieņēma zināšanai informāciju par Valsts programmas bērnu stāvokļa uzlabošanai 2001.gadam projekta 1.sadaļu “Aktivitātes, kas veicina bērnu sociālo un garīgo vajadzību piepildīšanu” .

Akceptēts rīkojums “Par trīs “Storm” klases kuģu iegādi” . Aizsardzības ministrijai uzdots 2001.gadā veikt samaksu par iegādi 140 000 latu no budžeta programmas Jūras spēku (BALTRON) programmas.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!