• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīgas Doma baznīcā. Sanktpēterburgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.06.2001., Nr. 93 https://www.vestnesis.lv/ta/id/25408

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas noteiktie valūtas un zelta kursi šajā nedēļā (11.06.2001. - 17.06.2001.)

Vēl šajā numurā

15.06.2001., Nr. 93

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Rīgas Doma baznīcā

VASKS.JPG (69220 BYTES) Trešdienas, 13. jūnija, vakarā Rīgā, Doma baznīcā, sākās koncerts 1941. gadā aizvestajiem. Kā pirmatskaņojums Latvijā izskanēja Pētera Vaska “Mesa”. Pats autors, savu skaņdarbu raksturodams, uzdod arī jautājumus. Ne tikai sev, mums visiem:

“Mana “Mesa” — tā ir mana slavas dziesma un godinājums varbūt visstiprākajiem mūsu tautas ļaudīm, kurus aizsūtīja uz Sibīriju — uz turieni, kur viņus gaidīja bada nāve. Daudzus tā uzveica. Bet daudzi arī atgriezās, pierādīdami, ka ir stiprāki par visasiņaināko režīmu, ieročiem, aizrestotajiem vagoniem.

Varbūt šīs pārcilvēciskās ciešanas mums ļāva saņemt brīvību kā dāvanu. Un tagad dzimst jautājums: vai mēs to spējam pa īstam novērtēt, godāt un lietā likt? Latvija būs tāda, kādu mēs to veidosim. Vislielākajā godbijībā, vislielākajā cieņā.”

Koncertā piedalījās Latvijas Radio koris diriģenta Sigvarda Kļavas vadībā un ērģelnieks Aivars Kalējs, atskaņojot arī savu skaņdarbu “Via dolorosa”.

Bet šajā fotoattēlā Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) goda loceklis Pēteris Vasks redzams pie sava portreta LZA goda locekļa Ulda Zemzara gleznu izstādē Latvijas Zinātņu akadēmijā.

Dr. chem.

Jānis Polis

 

 

Foto: Jānis Polis, LZA goda doktors

Sanktpēterburgā

Vakar, 14. jūnijā, Sanktpēterburgas Sv. Katrīnas luterāņu baznīcā notika atceres pasākums, veltīts 1941. gada 14. jūnija Latvijas, Lietuvas un Igaunijas iedzīvotāju masveida deportācijas 60. gadskārtai.

Atceres pasākumu rīkoja Igaunijas, Latvijas un Lietuvas nacionālās biedrības sadarbībā ar Igaunijas, Latvijas un Lietuvas ģenerālkonsulātiem Sanktpēterburgā. Pasākumā piedalījās Latvijas ģenerālkonsuls Juris Audariņš un ģenerālkonsulāta darbinieki.

Sanktpēterburgas

ģenerālkonsulāts

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!