• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par kompromisa grozījumiem Farmācijas likumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.06.2001., Nr. 95 https://www.vestnesis.lv/ta/id/25459

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidenta raksts

Par likuma "Grozījumi likumā "Par dzīvojamo telpu īri"" otrreizēju caurlūkošanu

Vēl šajā numurā

20.06.2001., Nr. 95

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par kompromisa grozījumiem Farmācijas likumā

14. jūnijā Saeimas galīgajā lasījumā pieņemtie grozījumi Farmācijas likumā atšķiras no Labklājības ministrijas (LM) priekšlikumiem jautājumā par aptieku atvēršanu. Tomēr LM ļoti atzinīgi vērtē to, ka visas Farmācijas likuma grozījumu apspriešanā iesaistītās puses — valsts institūcijas un sabiedriskās organizācijas — izteikušas savus viedokļus un Saeima izšķīrusies par kompromisa variantu.

LM priekšlikums par aptieku atvēršanu paredzēja, ka vispārēja tipa aptieku drīkst atvērt tikai tāda uzņēmējsabiedrība, kurā 100% pamatkapitāla pieder farmaceitam vai farmaceita asistentam, valstij vai pašvaldībai. LM bija izteikusi priekšlikumu, ka uzņēmējsabiedrība drīkst atvērt ne vairāk kā trīs aptiekas vai divas aptiekas un vienu filiāli vai vienu aptieku un divas filiāles.

LM pozitīvi vērtē likuma pārejas noteikumos iestrādāto pārejas laiku līdz 2010.gada 31.decembrim un to, ka aptiekām, kuras saņēmušas licenci aptiekas atvēršanai, ir tiesības saņemt licences pagarinājumu līdz šim datumam.

LM uzskata, ka grozījumi Farmācijas likumā ļaus sakārtot farmaceita prakses jautājumu, veicinās farmaceitiskās aprūpes attīstību un patērētāju nodrošināšanu ar kvalitatīvām, drošām un efektīvām zālēm.

LM Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!