• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 19.jūnija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.06.2001., Nr. 95 https://www.vestnesis.lv/ta/id/25460

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas ieguldījumu jaunajā Eiropā

Vēl šajā numurā

20.06.2001., Nr. 95

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 19.jūnija sēdē

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 2000.gada 22.augusta noteikumos Nr.296 "Noteikumi par profesionālo un amata pienākumu veikšanai nepieciešamo valsts valodas zināšanu apjomu un valodas prasmes pārbaudes kārtību". Grozījumi nepieciešami sakarā ar valsts valodas prasmes pārbaudes sistēmas reorganizāciju.

Akceptēti noteikumi "Speciālo uzdevumu vienības nolikums". Vienības uzdevumi ir piedalīties terorisma apkarošanas pasākumos, veikt glābšanas darbus uz sauszemes, gaisā un jūrā, kara laikā veikt speciālas operācijas valsts aizsardzības interesēs, atbilstoši savai kompetencei palīdzēt valsts drošības un tiesībaizsardzības institūcijām atbrīvot ķīlniekus un aizturēt bīstamus bruņotus noziedzniekus, valsts vai sabiedrības interesēs pildīt iepriekš neparedzētus uzdevumus, kurus var izpildīt tikai speciāli sagatavots personālsastāvs.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 14.jūlija noteikumos Nr.247 "Ārkārtējo situāciju valsts operatīvās komisijas nolikums". Grozījumi nepieciešami sakarā ar valsts uzņēmuma "Radons" reorganizāciju, pievienojot to bezpeļņas organizācijai valsts sabiedrībai ar ierobežotu atbildību "Reaktors", kā arī pēc reorganizācijas mainot sabiedrības nosaukumu, kas turpmāk sauksies bezpeļņas organizācija valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību "RAPA".

Ministru kabinets akceptēja "Noteikumus par hidroelektrostaciju hidrotehnisko būvju drošuma programmām un deklarācijām" . Tie nosaka hidroelektrostaciju hidrotehnisko būvju drošuma programmā ietveramo pasākumu kompleksu HES hidrotehnisko būvju stāvokļa novērošanai un pārbaudīšanai un drošas ekspluatācijas kritērijus, kā arī to izstrādāšanas, apstiprināšanas un izpildes kontroles kārtību, kā arī HES hidrotehnisko būvju drošuma deklarācijas saturu, iesniegšanas termiņus un kārtību.

Akceptēti "Noteikumi par atkritumu klasifikatoru un īpašībām, kuras padara atkritumus bīstamus".

Valdība akceptēja noteikumus "Rūpniecisko avāriju riska novērtēšanas kārtība un riska samazināšanas pasākumi". Tie nosaka kārtību, kādā novērtējams tādu rūpniecisko avāriju risks, kuras saistītas ar bīstamajām ķīmiskajām vielām un bīstamajiem ķīmiskajiem produktiem, kas atrodas vai var atrasties vienā vai vairākos objektos un to infrastruktūrā uzņēmuma, iestādes vai citas organizācijas teritorijā, rūpniecisko avāriju riska samazināšanas pasākumus, kā arī bīstamās vielas, uz kurām šie noteikumi attiecas.

Akceptēti noteikumi "Liftu drošības un tehniskās uzraudzības noteikumi". Tie nosaka drošības prasības, kas jāievēro, lietojot liftus, kuru celtspēja ir 50 kg un lielāka, kā arī šo liftu tehniskās uzraudzības kārtību, lai neradītu draudus cilvēku dzīvībai, veselībai un īpašumam (būvēm), kā arī videi.

Valdība akceptēja grozījumus Ministru kabineta 2000.gada 7.novembra noteikumos Nr.384 "Noteikumi par bīstamajām iekārtām".

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 2000.gada 15.augusta noteikumos Nr.282 "Olu produktu aprites noteikumi".

Ministru kabinets akceptēja noteikumus "Meža aizsargjoslu ap pilsētām noteikšanas metodika". Meža aizsargjoslas ap pilsētām noteiks to rajonu teritoriju plānojumos, kuras robežojas ar pilsētu. Aizsargjoslu robežas saskaņos attiecīgās vietējās pašvaldības.

Akceptēti noteikumi "Kārtība, kādā pievienotās vērtības nodoklis un muitas maksājumi piemērojami dāvinājumiem – ārvalstu neatmaksājamās tehniskās palīdzības sūtījumiem, preču piegādēm un pakalpojumiem".

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 2000.gada 27.jūnija noteikumos Nr.217 "Sanitārās robežinspekcijas kontrolei pakļauto preču saraksts un kontroles kārtība". Grozījumi paredz svītrot no Sanitārās robežinspekcijas kontrolei pakļauto preču saraksta apstrādātas ādas.

Pieņemta zināšanai informācija par prioritāšu sagatavošanu "Phare" 2002. gada Nacionālās programmas sadaļām "Institūciju stiprināšana" un "Investīcijas acquis" . Īpašu uzdevumu ministram sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām Robertam Zīlem uzdots turpināt "Phare" 2002. gada Nacionālās programmas sadaļu "Institūciju stiprināšana" un "Investīcijas acquis " sagatavošanu veikt saskaņā ar Eiropas Komisijas ieteikumiem par paātrinātu pieeju programmas sagatavošanai.

Valdība akceptēja rīkojumu "Par trīs jaunā standarta UMTS mobilo telekomunikāciju licenču (viena — arī GSM 1800 standartā) izsoles konsultanta izvēles izsoles norises kārtību", grozījumu Ministru kabineta 2001.gada 30.janvāra sēdes protokollēmumā "Par izsoles komisiju trīs jaunā standarta (UMTS) mobilo telekomunikāciju licenču izsniegšanai un par izsoles organizēšanas principiem" un grozījumu Ministru kabineta 2001.gada 13.februāra noteikumos Nr.71 "Izsoles komisijas nolikums trīs jaunā standarta UMTS mobilo telekomunikāciju licenču (viena — arī GSM 1800 standartā) izsniegšanai".

Pieņemta zināšanai informācija par Latvijas Republikas iestāšanās Eiropas Savienībā sarunu oficiālās nostājas papildinājuma apstiprināšanu sadaļā "Brīva personu kustība".

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!