• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par atbalstu Baltkrievijas demokratizācijas ceļam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.06.2001., Nr. 95 https://www.vestnesis.lv/ta/id/25477

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par "Copernicus" stipendijām

Vēl šajā numurā

20.06.2001., Nr. 95

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par atbalstu Baltkrievijas demokratizācijas ceļam

Eiropas kustības Latvijā rīkotā semināra "Demokrātija — mūsu kopīgā vērtība" ietvaros Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Mārtiņš Virsis pieņēma semināra dalībniekus no Baltkrievijas — organizācijas "Hartija 97" vadītāju Ludmilu Grjaznovu, Cilvēktiesību centra prezidenti Veru Stremkovsku, Sociāldemokrātiskās partijas priekšsēdētāja vietnieci Ņinu Stužensku, Neatkarīgā sociālekonomisko un politisko pētījumu centra direktoru Dr. Oļegu Manajevu.

Tikšanās laikā Baltkrievijas pārstāvji augstu novērtēja Eiropas kustības Latvijā rīkoto pasākumu, kura laikā viesi varēja tikties ar Latvijas sabiedriski politiskajiem darbiniekiem, informēt par situāciju Baltkrievijā un apmainīties viedokļiem par demokrātijas lomu mūsdienu sabiedrībā.

M. Virsis informēja par Latvijas attiecību prioritātēm ar Baltkrievijas Republiku, kā arī vērsa uzmanību uz starptautiskās sabiedrības prasībām Baltkrievijas valdībai īstenot četrus EDSO izvirzītos principus demokrātisku vēlēšanu organizēšanai un demokrātijas attīstībai valstī: 1) nodrošināt cilvēktiesību ievērošanu valstī un sākt patiesu dialogu ar opozīciju; 2) nodrošināt opozīcijas pārstāvju pieeju valsts masu informācijas līdzekļiem; 3) veikt nepieciešamās izmaiņas vēlēšanu likumā, to pilnībā saskaņojot ar demokrātijas principiem; 4) palielināt parlamenta pilnvaras. Sarunas dalībnieki bija vienisprātis, ka patiesi demokrātiskas prezidenta vēlēšanas pavērtu jaunas sadarbības iespējas ne tikai starp Latviju un Baltkrieviju, bet arī starp visām reģiona valstīm.

M.Virsis pauda Latvijas puses gatavību arī turpmāk sniegt atbalstu Baltkrievijas demokratizācijai.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!