• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lēmums par atbilžu sniegšanu uz deputātu jautājumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.06.2001., Nr. 95 https://www.vestnesis.lv/ta/id/25482

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta Komitejas 18. jūnija sēdē

Vēl šajā numurā

20.06.2001., Nr. 95

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lēmums par atbilžu sniegšanu uz deputātu jautājumiem

2001.gada 14.jūnijā pulksten 17

Saeimas Prezidijs nolemj:

Izziņot jautājumus, uz kuriem tiks sniegtas atbildes 2001.gada 14.jūnijā pulksten 17.

1. Dokuments, reģ.Nr.120. Deputātu A.Klementjeva, A.Bartaševiča, J.Sokolovska, M.Lujāna, J.Plinera jautājums — Labklājības ministram A.Požarnova kungam:

Par pasākumiem pārkāpumu novēršanai sociālās aprūpes centrā "Veģi"

A.god.Požarnova kungs!

Esam vairākkārt saņēmuši informāciju, ka Labklājības ministrija 2000. un 2001.gadā veikusi dažāda veida pārbaudes tās pakļautībā esošajā sociālās aprūpes centrā "Veģi", atklājot dažādus pārkāpumus.

Lūdzam jūs informēt LR 7.Saeimas deputātus par to, kādi konkrēti pasākumi tika veikti to novēršanai, īpaši konstatētajos bērnu tiesību pārkāpumu gadījumos, kā arī par to, kāds preventīvais darbs tiks veikts, lai novērstu vardarbību pret bērniem bērnu aprūpes iestādē "Veģi".

 

2. Dokuments, reģ.Nr.121. Deputātu M.Mitrofanova, J.Sokolovska, A.Golubova, O.Tolmačova, P.Maksimova, J.Plinera, B.Rastopirkina, M.Bekasova jautājums — Labklājības ministram A.Požarnova kungam:

Par Satversmes tiesas 2001.gada 13.marta sprieduma "Par likuma atbilstību Latvijas Republikas Satversmes 1.un 109.pantam, 1966.gada 16.decembra Starptautiskā pakta
par ekonomiskajām, sociālajām un kultūras tiesībām 9.pantam un 11.panta pirmajai daļai" izpildi

2001.gada 13.martā LR Satversmes tiesa nosprieda atzīt likuma "Par valsts sociālo apdrošināšanu" pārejas noteikumu 1.punktu par neatbilstošu Satversmes 109.pantam un par spēkā neesošu attiecībā uz tām obligāti sociāli apdrošinātajām personām, kuras sociālās apdrošināšanas iemaksas veic ar citu personu starpniecību vai par kurām maksājumus izdara citas personas. Spriedums publicēts un stājies spēkā 2001.gada 14.martā. Šajā sakarā lūdzam atbildēt uz šādiem jautājumiem par minētā sprieduma izpildes gaitu:

1. Cik ir apzināts tādu personu, kurām saskaņā ar Satversmes tiesas spriedumu pienākas sociālās apdrošināšanas pabalsti vai citi maksājumi, bet kuras atbilstoši līdz 2001.gada 14.martā spēkā esošajai minētā likuma pārejas noteikumu 1.punkta normai netika uzskatītas par sociāli apdrošinātām vai kurām pabalstu un pensiju aprēķinos netika uzskaitīts viss darba stāžs un tika samazinātas sociālās palīdzības izmaksas?

2. Lūdzam norādīt lielākos uzņēmumus, kuru darbinieki (bijušie un esošie) ir 1.punktā minētās personas, lūdzam minēt konkrētu darbinieku skaitu šajos uzņēmumos.

3. Cik 1.punktā minētajām personām ir atjaunotas, uzsāktas vai grozītas sociālās apdrošināšanas izmaksas no valsts budžeta un par kādu summu?

4. Ja starp 1.un 3.punktā minēto personu skaitu ir atšķirības, lūdzam paskaidrot atšķirību cēloņus.

5. Kādas naudas summas Satversmes tiesas sprieduma izpildei būs vajadzīgas no sociālā apdrošināšanas budžeta 2001.gadā un kādas — nākamajos gados?

Rīgā 2001.gada 11.jūnijā Saeimas priekšsēdētājs J.Straume

 

 

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!