• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 18. jūnija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.06.2001., Nr. 95 https://www.vestnesis.lv/ta/id/25522

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas paziņojumi

Par A.Prēdeli. Par A.Guļānu. Par O.Brūveru. Par I.Zariņu. R.Jonītiar R.Jonīti. Par E.Karnīti. Par A.Jirgenu. Par I.Šteinbuku

Vēl šajā numurā

20.06.2001., Nr. 95

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Ministru kabineta Komitejas 18. jūnija sēdē

Akceptēts likumprojekts "Teritorijas plānošanas likums" . Likums noteiks teritoriju plānošanas sistēmu un principus, teritoriālās plānošanas dalībniekus un to kompetenci teritorijas plānošanas procesā, teritorijas plānojuma veidus, saturu un to izstrādāšanas kārtību, kā arī sabiedrības tiesības iegūt informāciju, piedalīties teritorijas plānošanas procesā, izteikt un aizstāvēt savu viedokli.

Akceptēts likumprojekts "Reģionālās attīstības likums" . Likuma mērķis būs īstenot valsts līdzsvarotu un ilgtspējīgu attīstību, ievērojot teritorijas īpatnības un attīstības iespējas, samazināt nelabvēlīgās atšķirības starp tām, kā arī saglabāt un attīstīt katras teritorijas dabas vides un kultūrvides raksturīgās īpatnības un attīstības potenciālu.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu Ministru kabineta iekārtas likumā un grozījumu projektu Ministriju iekārtas likumā . Grozījumi likumos nepieciešami sakarā ar to, ka Īpašu uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām sekretariātā tiks iekļauts Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Reģionālās attīstības departaments, Ekonomikas ministrijas Ekonomiskās politikas programmu koordinācijas departamenta Reģionālās struktūrpolitikas nodaļa, Reģionālais fonds un to pārvaldošā bezpeļņas organizācija valsts SIA "Reģionu attīstība". Paredzams, ka Īpašu uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām sekretariāta nosaukums pēc attiecīgo tiesību aktu pieņemšanas tiks mainīts un turpmāk institūcija sauksies Reģionālās attīstības un plānošanas ministrija, savukārt VARAM nosaukumu paredzēts mainīt uz Vides aizsardzības un būvniecības ministrija.

Komiteja akceptēja Latvijas ilgtermiņa ekonomiskās stratēģijas projektu .

Akceptēts noteikumu projekts "Speciālo atļauju (licenču) un atļauju darbībām ar jonizējošā starojuma avotiem izsniegšanas kārtība un kārtība, kādā publiski apspriežama valsts nozīmes jonizējošā starojuma objektu izveidošana vai būtisku pārmaiņu veikšana tajos" . Tie paredz noteikt speciālo atļauju un atļauju darbībām ar jonizējošā starojuma avotiem izsniegšanas kārtību, lai tiktu ievēroti radiācijas drošības un kodoldrošības pamatprincipi, un kārtību, kādā publiski apspriežama valsts nozīmes jonizējošā starojuma objektu izveidošana vai būtisku pārmaiņu veikšana tajos.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Speciālās atļaujas (licences) vai atļaujas darbībām ar jonizējošā starojuma avotiem saņemšanas kritēriji", noteikumu projektu "Noteikumi par aizsardzību pret jonizējošo starojumu, transportējot radioaktīvos materiālus" un noteikumu projektu "Noteikumi par valsts nodevu par speciālās atļaujas (licences) vai atļaujas darbībām ar jonizējošā starojuma avotiem izsniegšanu" .

Akceptēts likumprojekts "Par 1974.gada Atēnu konvenciju par pasažieru un to bagāžas jūras pārvadājumu un tā 1976.gada protokolu" .

Akceptēts noteikumu projekts "Kārtība, kādā profesionālās izglītības un profesionālās kvalifikācijas ieguvi no valsts budžeta sedz izglītojamajiem ar speciālām vajadzībām un notiesātajiem" . Tie noteiks kārtību, kādā no valsts budžeta sedz izdevumus profesionālās pamatizglītības, arodizglītības un profesionālās vidējās izglītības un pirmā, otrā vai trešā profesionālās kvalifikācijas līmeņa ieguvei izglītojamajiem ar speciālām vajadzībām, ja viņi atrodas speciālās izglītības iestādē, sociālās vai pedagoģiskās korekcijas izglītības iestādē, un notiesātajiem, ja viņi atrodas brīvības atņemšanas vietā.

Akceptēts grozījumu projekts likumā "Latvijas Republikas valdības un Lietuvas Republikas valdības nolīgums par valsts robežas šķērsošanas vietām" . Grozījumi paredz noteikt vienkāršotas valsts robežas šķērsošanas vietu starp apdzīvotajām vietām Lukne Latvijā un Lukne Lietuvā, lai atvieglotu vietējo iedzīvotāju sadzīvi.

Akceptēts rīkojuma projekts "Par inspicēšanas institūcijas Tehnisko ekspertu sabiedrības "TÜV Nord Baltik" SIA pagaidu pilnvarošanu bīstamo iekārtu inspicēšanai" .

Komiteja akceptēja rīkojuma projektu "Par inspicēšanas institūcijas SIA "Jadzis" pagaidu pilnvarošanu bīstamo iekārtu inspicēšanai" .

Akceptēts rīkojuma projekts "Par bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības "Valsts zāļu aģentūra" statūtu apstiprināšanu" .

Akceptēts noteikumu projekts "Ātri sasaldēto pārtikas produktu aprites noteikumi" . Ātri sasaldēti pārtikas produkti šo noteikumu izpratnē ir produkti, kas ražoti, izmantojot ātrās sasaldēšanas procesu, kur notiek maksimālā kristalizācija un produkta temperatūra pēc tās stabilizācijas visos produkta punktos ir un pastāvīgi tiek uzturēta mīnus 180 C vai zemāka, un tiek piedāvāti patērētājam veidā, kas liecina, ka produkts ražots, izmantojot ātrās sasaldēšanas procesu.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Kārtība, kādā sabiedriskajām organizācijām (fondiem) un reliģiskajām organizācijām tiek izsniegtas vai atsauktas atļaujas saņemt ziedojumus, ziedotājiem saņemot uzņēmumu ienākuma nodokļa atlaidi" .

Akceptēts grozījumu projekts Ministru kabineta 1999.gada 23.februāra noteikumos Nr.64 "Kārtība, kādā reliģiskajām organizācijām un sabiedriskajām organizācijām (fondiem) izsniedz vai atsauc atļaujas saņemt humānās palīdzības kravas" .

Lai nodrošinātu likuma "Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem" izpildi, akceptēti šādi noteikumu projekti: "Par regulējamiem sabiedrisko pakalpojumu veidiem", "Par sabiedrisko pakalpojumu sniegšanas pārtraukšanu", "Sabiedrisko pakalpojumu licencēšanas noteikumi", "Sabiedrisko pakalpojumu tarifu aprēķināšanas metodika pašvaldību regulējamās nozarēs" un "Par valsts nodevas par sabiedrisko pakalpojumu regulēšanu likmi 2001.gadam" .

Akceptēts grozījumu projekts Ministru kabineta 1997.gada 30.septembra noteikumos Nr.340 "Noteikumi par darba samaksu Iekšlietu ministrijas sistēmas darbiniekiem" . Grozījumi izstrādāti, lai sakārtotu darba samaksas sistēmu Iekšlietu ministrijas sistēmas darbiniekiem.

Valdības preses departaments

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!