• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Labklājības ministrijas un Pašvaldību savienības sarunām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.06.2001., Nr. 96 https://www.vestnesis.lv/ta/id/25537

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Vēl šajā numurā

21.06.2001., Nr. 96

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Labklājības ministrijas un Pašvaldību savienības sarunām

Vakar, 20.jūnijā, turpinājās Labklājības ministrijas un Latvijas Pašvaldību savienības 2001.gada sarunas. Šoreiz sarunu temats bija veselība.

Puses diskutēja par pieejamību primārās veselības aprūpes ārstiem dažādās Latvijas vietās un panāca vienošanos, ka pašvaldības apsekos un darīs zināmas vietas, kur trūkst dažādu speciālistu. Labklājības ministrijas speciālisti informēja, ka rezidentu līgumos jau ir paredzēts, ka, beidzot rezidentūru, speciālistiem mācības būs jāatstrādā lauku teritorijās.

Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvji ierosināja apspriest jautājumu par sūdzību kārtību, proti, veidu un vietu, kur pacienti var izteikt savu neapmierinātību ar ārsta rīcību. Puses vienojās, ka bezmaksas telefons, kurš pašreiz darbojas Rīgas novada slimokasē un uz kuru jau zvana iedzīvotāji no visas Latvijas, tiks popularizēts arī pārējos reģionos, savukārt saņemtā informācija tiks nodota ne tikai slimokasēm, kā tas notiek šobrīd, bet tiks informēta arī Latvijas Pašvaldību savienība.

Tikšanās laikā runāts arī par veselības aprūpes attīstības plāniem. Labklājības ministrija šobrīd ar tiem iepazīstina pašvaldības visos Latvijas reģionos, tāpēc īpaši lūdza pašvaldības ar tiem iepazīties un dot konceptuālu piekrišanu.

Labklājības ministrijas speciālisti informēja Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvjus arī par Ministru kabinetā akceptēto jauno pakalpojuma cenas aprēķināšanas formulu un to, kad un kādā veidā tā stāsies spēkā.

Šādas sarunas notiek, lai veicinātu sadarbību un viedokļu apmaiņu un lai pieņemtu vislabāko risinājumu sociālās drošības un veselības aprūpes jomā. Sarunas turpināsies nākamajā trešdienā, kad tiks runāts par sociālo palīdzību un nodarbinātību. Sarunu atklāšanā pirmdien, 18.jūnijā, abas puses vienojās, ka Labklājības ministrijas un Latvijas Pašvaldību savienības 2001.gada sarunas beigsies 28.jūnijā.

Labklājības ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!