• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iekšlietu ministrs - aicinājumā iedzīvotājiem būt saprātīgiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.06.2001., Nr. 96 https://www.vestnesis.lv/ta/id/25538

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par aicinājumu "Izglāb draugu, neļauj braukt reibumā!"

Vēl šajā numurā

21.06.2001., Nr. 96

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iekšlietu ministrs:

— aicinājumā iedzīvotājiem būt saprātīgiem

Pagājušā gada Līgo svētku un Jāņu dienās Latvijā tika reģistrēti 185 ceļu satiksmes negadījumi, kuros gāja bojā 26 cilvēki un 124 guva traumas. Avārijās bojāgājušie pārsvarā bija jauni cilvēki — vecumā no 16 līdz 25 gadiem. Visvairāk cilvēku ceļu satiksmes negadījumos pērn svētku dienās gāja bojā Limbažu rajonā — 5, Ogres rajonā — 4, Liepājas rajonā — 3. Ceļu satiksmes negadījumu izraisīšanas iemesls visbiežāk bija braukšana dzērumā un pieļaujamā braukšanas ātruma pārsniegšana. Ceļu policisti par braukšanu dzērumā svētku nedēļas nogalē visā Latvijā aizturēja 344 autovadītājus.

Aicinu Latvijas iedzīvotājus nepārvērst svētkus sev un citiem cilvēkiem par traģēdiju. Pagājušā gada bēdīgā pieredze ir pietiekami nopietns iemesls, lai mēs katrs izdarītu secinājumus. Pērn bojāgājušie bija mūsu līdzcilvēki — draugi, ģimenes locekļi, kaimiņi, kolēģi, paziņas, nevis abstraktas personas no svešas kopienas. Tas notika ar mums !

Baudot svētku priekus, neļaujiet pārgalvībai aizēnot veselo saprātu! Ja jūsu svētku neatņemama sastāvdaļa ir alkohola lietošana, aizmirstiet par braukšanu pie stūres! Neviens no mums nevēlas būt potenciāls pašnāvnieks vai slepkava, diemžēl par to nedomājam brīdī, kad bravūra un visatļautība ņem virsroku pār saprātu.

Lai arī kā tiks mobilizēti policijas spēki sabiedriskās kārtības un drošības nodrošināšanai, atcerēsimies, ka nelaimju cēloņi esam mēs paši, mūsu nekritiskā un vieglprātīgā attieksme.

Aicinu būt uzstājīgākiem un kategoriskākiem brīdī, kad jūsu acu priekšā iereibuši cilvēki grasās sēsties pie automašīnas stūres. Nepieļausim situācijas, kuru sekas var būt ļoti traģiskas mums visiem!

2001. gada 18. jūnijā Iekšlietu ministrs Mareks Segliņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!