• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ārlietu ministrijas prioritātēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.06.2001., Nr. 97 https://www.vestnesis.lv/ta/id/25605

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.219

Kārtība, kādā tiek piešķirts, atmaksāts un dzēsts studiju kredīts no valsts budžeta līdzekļiem

Vēl šajā numurā

22.06.2001., Nr. 97

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ārlietu ministrijas prioritātēm

Kopš neatkarības atgūšanas Latvija ir pievērsusi lielu uzmanību dalībai starptautiskajās organizācijās, it īpaši Apvienoto Nāciju Organizācijā (ANO). Mūsu valsts ir aktīvi darbojusies galvenajās šīs organizācijas struktūrās: no 1997. līdz 1999. gadam — Ekonomisko un sociālo lietu padomē, no 1999. līdz 2001. gadam — Cilvēktiesību komisijā, apliecinot savu ieinteresētību risināt starptautiski nozīmīgus jautājumus.

Pavisam nesen, 11. maijā, beidzās Latvijas prezidentūra Eiropas Padomes Ministru komitejā, kuras laikā Latvija apstiprināja spēju uzņemties līdera lomu starptautiskā organizācijā un veiksmīgi to izpildīja, saņemot visplašāko starptautisko atzinību.

Ņemot vērā intensīvās sarunas par iestāšanos Eiropas Savienībā (ES) un darbu, lai panāktu Latvijas uzaicināšanu iestāties NATO, Ārlietu ministrija uzskata par lietderīgu pašlaik koncentrēt spēkus šo divu ārpolitisko prioritāšu īstenošanai.

Tādēļ Ārlietu ministrija ir pieņēmusi lēmumu atsaukt 1995. gadā pieteikto Latvijas kandidatūru ANO Drošības padomes nepastāvīgā locekļa vēlēšanās 2005. gadā un pārcelt kandidēšanu ANO Drošības padomē uz vēlāku laiku.

Veiksmīga priekšvēlēšanu kampaņa un darbība ANO Drošības padomē prasītu ievērojamus finansu līdzekļus un cilvēku resursus, ko pašlaik mērķtiecīgāk ir novirzīt Latvijas līdzdalības ES un NATO sasniegšanai.

Latvija arī turpmāk aktīvi darbosies ANO struktūrās, attīstot daudzpusējās diplomātiskās attiecības un nodrošinot augstu darbības profilu šajā organizācijā. Tiks izmantotas darba metodes, kas neprasīs papildu resursus un nodrošinās efektīvu valsts interešu pārstāvēšanu.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!