• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente - tiekoties ar Eiropas Parlamenta pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.06.2001., Nr. 98 https://www.vestnesis.lv/ta/id/25635

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas ārlietu ministra un Amerikas vēstnieka tikšanos

Vēl šajā numurā

26.06.2001., Nr. 98

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente:

— tiekoties ar Eiropas Parlamenta pārstāvjiem

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga pagājušo piektdien, 22. jūnijā, Rīgas pilī tikās ar Eiropas Parlamenta Ārlietu komisijas pārstāvjiem.

Komisijas priekšsēdētājs Elmars Broks prezidentei apliecināja, ka pēc komisijas pirmās vizītes kādā no ES kandidātvalstīm ir patīkami pārsteigts par Latvijas progresu. “Jūsu valstij ir lielas iespējas būt pirmajā ES paplašināšanas kārtā,” sacīja E. Broks.

Sarunā tika apspriests ES paplašināšanās process, kā arī Latvijas iestāšanās sarunu gaita, tai skaitā Latvijas likumdošanas saskaņošana ar ES. V.Vīķe-Freiberga komisijas pārstāvjiem sacīja, ka Latvijas parlaments ir izdarījis lielu darbu likumdošanas procesā un ir noskaņots turpmākam aktīvam darbam. Prezidente atzīmēja, ka saistībā ar integrāciju jaunajā Eiropā Latvija aktīvāk risina dažādas reformas, kas veicina straujāku valsts attīstību.

Abas puses apspriedās par ES dalībvalstu un Latvijas sadarbību, veicinot dažādus sadarbības projektus, tai skaitā aizsardzībā un iekšlietās.

Prezidente un Eiropas Parlamenta pārstāvji sarunā īpaši akcentēja nepieciešamību raisīt diskusijas un veikt informatīvas kampaņas, skaidrojot ES dalībvalstu un kandidātvalstu sabiedrībām jautājumus, kas saistīti ar ES un paplašināšanās procesu.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!