• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par medikamentu izsniegšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.06.2001., Nr. 98 https://www.vestnesis.lv/ta/id/25644

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par mediķu darbu svētku laikā

Vēl šajā numurā

26.06.2001., Nr. 98

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par medikamentu izsniegšanu

Pēdējā laikā Labklājības ministrija (LM) saņem informāciju, ka aptiekas, kuras ir līgumattiecībās ar Rīgas novada slimokasi, atsakās izsniegt pacientiem medikamentus par diferencētu samaksu.

LM ir uzdevusi Valsts obligātās veselības apdrošināšanas aģentūrai (VOVAA), kuras atbildībā ir minēto jautājumu risināšana, sniegt informāciju LM par iemesliem, kāpēc radās šāda situācija un kādus pasākumus jautājuma noregulēšanai VOVAA ir veikusi līdz šim.

LM uzskata, ka konkrētajā gadījumā aptieku rīcība pret pacientiem ir nekorekta. Ja aptiekas ir noslēgušas līgumus ar slimokasi, tad noslēgtie līgumi ir jāievēro — jāizsniedz pacientiem izrakstītās zāles, kā paredzēts līgumā. Gadījumā, ja netiek pildīti līguma nosacījumi vai aptiekas vēlas pārtraukt sadarbību ar slimokasi, tiesību aktos noteiktā kārtībā līgumu var lauzt, bet aptiekas nedrīkst neizsniegt medikamentus, ja šie līgumi ir spēkā.

Saskaņā ar 2001.gada 22.maija MK noteikumu Nr.207 “Aptieku atvēršanas un darbības prasības” 26. punktu farmaceita un farmaceita asistenta pienākums ir atbilstoši noteiktajai kompetencei nodrošināt aptiekas apmeklētāja kvalitatīvu farmaceitisko aprūpi, tajā skaitā organizēt darbu aptiekā tā, lai pacientu nodrošinātu ar jebkurām viņam izrakstītajām zālēm iespējami īsā laikā.

Labklājības ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!