• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas priekšsēdētājs: - atvadoties no Polijas Republikas vēstnieka - oficiālā vizītē Horvātijas Republikā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.06.2001., Nr. 99 https://www.vestnesis.lv/ta/id/25693

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.221

Labības tirgus intervences noteikumi 2001./2002.gadā

Vēl šajā numurā

27.06.2001., Nr. 99

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas priekšsēdētājs:

— atvadoties no Polijas Republikas vēstnieka

Vakar, 26.jūnijā, Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume tikās ar Polijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Jaroslavu Bratkeviču, kurš bija ieradies atvadu vizītē.

Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi, kas skar Latvijas un Polijas divpusējās sadarbības iespējas un mūsu valsts virzību uz iestāšanos NATO.

Saeimas priekšsēdētājs uzsvēra, ka Latvijas un Polijas divpusējās attiecības uzskatāmas par sekmīgām, un augstu novērtēja vēstnieka personisko ieguldījumu to veicināšanā. Viņš sacīja, ka daudz padarīts ne tikai Latvijas un Polijas sadarbības sekmēšanā parlamentu un valdību līmenī, bet arī virzībā uz Eiropas Savienību un Latvijas integrāciju NATO. Kā būtisku Saeimas priekšsēdētājs akcentēja arī Latvijas poļu kopienas iesaistīšanu mūsu valsts sabiedriskajā un politiskajā dzīvē.

Savukārt Polijas vēstnieks Latvijā sacīja, ka pēdējos gados abu valstu sadarbība vairāk koncentrēta uz parlamentāro kontaktu paplašināšanu. Spilgts apliecinājums tam ir vairākas parlamentārās vizītes, kā arī veiksmīgā abu parlamentu atbalsta grupu darbība. Vēstnieks atgādināja, ka joprojām spēkā ir ielūgums Saeimas priekšsēdētājam apmeklēt Varšavu, kā arī Saeimas Ārlietu komisijai ierasties atbildes vizītē pie kolēģiem Polijā. Abas puses bija vienisprātis, ka intensīvāk varētu tikt veidota sadarbība starp Latvijas un Polijas parlamentu Eiropas lietu komisijām.

Polijas vēstnieks uzsvēra, ka ļoti pozitīvi novērtētas pirms trim gadiem akceptētās izmaiņas pilsonības likumā, kas noteica atvieglojumus pilsonības iegūšanā šeit dzīvojošajiem poļiem. "Šis Latvijas parlamenta solis vērtējams kā draudzības žests un investīcijas abu valstu attiecībās," sacīja J.Bratkevičs. Tāpat vēstnieks atzinīgi izteicās par grozījumiem likumā par politiski represētās personas statusa noteikšanu, iekļaujot šajā grupā arī poļus.

Runājot par Latvijas virzību uz iestāšanos Ziemeļatlantijas aliansē, J.Bratkevičs sacīja, ka Polija ir Latvijas un pārējo Baltijas valstu draugs un atbalstītājs. To apliecinājis arī Polijas prezidents Aleksandrs Kvasņevskis tikšanās laikā ar ASV prezidentu Džordžu Bušu.

 

STR1.JPG (34806 BYTES)
Preses brīfingā: Latvijas Republikas Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume un Horvātijas Republikas parlamenta priekšsēdētājs Zlatko Tomčičs

— oficiālā vizītē Horvātijas Republikā

Foto: Roberts Kaniņš

No 20. līdz 24. jūnijam Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume un viņa vadītā delegācija oficiālā vizītē apmeklēja Horvātijas Republiku.

Vizītes ietvaros Saeimas priekšsēdētājs apmeklēja Horvātijas parlamantu ( Sabor ), kur tikās ar parlamenta priekšsēdētāju Zlatko Tomčiču, kā arī Ārlietu komisijas, Eiropas integrācijas komisijas un Iekšlietu un nacionālās drošības komisijas pārstāvjiem. J.Straume uzrunāja arī Horvātijas parlamenta deputātus.

Latvijas parlamenta delegācijai bija tikšanās ar Horvātijas prezidentu Stepanu Mesiču, premjerministra pirmo vietnieku Goranu Graniču un ārlietu ministru Tonino Piculu, bet vizītes noslēgumā mūsu valsts parlamentārieši apmeklēja Dubrovnikus un tikās ar pilsētas mēru Vidu Bogdanoviču.

Saeimas preses dienests

Foto: Roberts Kaniņš

STR2.JPG (35531 BYTES) STR5.JPG (41829 BYTES) STR3.JPG (34722 BYTES) STR4.JPG (40693 BYTES)

Latvijas Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume un Horvātijas prezidents Stepans Mesičs

Jānis Straume, tiekoties ar Horvātijas premjerministra pirmo vietnieku Goranu Graniču

Jānis Straume uzrunā Horvātijas parlamentu

Latvijas Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume, tiekoties ar Horvātijas ārlietu ministru Tonino Piculu

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!