• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Indiju un Latviju tālākā gaitā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.06.2001., Nr. 100 https://www.vestnesis.lv/ta/id/25754

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satiksmes ministrs - intervijā Latvijas Radio vakar, 27.jūnijā

Vēl šajā numurā

28.06.2001., Nr. 100

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Indiju un Latviju tālākā gaitā

Vakar Latvijā uzturējās Indijas Ārlietu ministrijas valsts sekretārs

A02.JPG (20308 BYTES) Saeimas priekšsēdētāja biedrs Rihards Pīks vakar tikās ar Indijas Ārlietu ministrijas valsts sekretāru Randžitu Singu Kalu.

Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi, kas skar abu valstu divpusējās attiecības un to padziļināšanas iespējas nākotnē.

Saeimas priekšsēdētāja biedrs sacīja, ka Latvijas un Indijas attiecības vērtējamas kā labas, tomēr abu valstu sadarbības padziļināšanā vēl daudz iespēju.

Indijas Ārlietu ministrijas valsts sekretārs informēja Saeimas priekšsēdētāja biedru par vakar, 27. jūnijā, parakstīto līgumu par starpvaldību komisiju sadarbībai tirdzniecībā, ekonomikā, zinātnē, tehnoloģijā un kultūrā, kas pavērs lielākas iespējas Latvijas un Indijas divpusējo attiecību intensificēšanā, un uzsvēra, ka nepieciešama abu valstu sadarbība parlamentu līmenī.

Apspriestas arī sadarbības iespējas Latvijas ostu pakalpojumu jomā, investīciju piesaistē, kā arī iegūta savstarpēja informācija par abu valstu ekonomiskās izaugsmes tendencēm.

Arī Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Guntars Krasts tikās ar Indijas Ārlietu ministrijas valsts sekretāru Randžitu Singu Kalu.

Tikšanās gaitā pārrunāti jautājumi, kas skar abu valstu sadarbību parlamentu līmenī, kā arī ekonomisko un kultūras sakaru padziļināšanu.

Indijas Ārlietu ministrijas pārstāvis akcentēja parlamentāro kontaktu lielo nozīmi divpusējo attiecību padziļināšanā un izpratnes veidošanā par politiskajiem un ekonomiskajiem procesiem abās valstīs. G.Krasts pastāstīja viesim par Latvijas parlamentāriešu sadarbību ar kolēģiem Eiropas parlamentos un starptautiskajās organizācijās un atzina, ka Latvijas un Indijas parlamentu pārstāvjiem būtu lietderīgi apmainīties ar vizītēm, kas veicinātu abu valstu savstarpējo izpratni. Pārrunājot starptautiskos jautājumus, R.S.Kala interesējās par Krievijas attieksmi pret Latvijas vēlmi integrēties Eiropas Savienībā un Ziemeļatlantijas aliansē, kā arī sabiedrības nostāju šajā jautājumā. G.Krasts informēja par akcentu maiņu Latvijas ārpolitikā, kā galveno prioritāti izvirzot integrāciju NATO. Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs apliecināja mūsu valsts vēlmi veidot savstarpēji izdevīgas attiecības ar austrumu kaimiņu un izteica cerību, ka pēc Latvijas integrēšanās NATO Latvijas un Krievijas attiecības kļūs konstruktīvākas.

Abas puses sprieda arī par ekonomisko kontaktu veidošanas iespējām, kuru priekšnoteikums ir līgumtiesiskās bāzes izveidošana, tostarp līgumu noslēgšana par izvairīšanos no dubultās aplikšanas ar nodokļiem, kā arī par investīciju veicināšanu un aizsardzību.

Saeimas preses dienests

Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

A09.JPG (34550 BYTES)
Indijas Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Randžits Sings Kals, tiekoties ar Latvijas Saeimas priekšsēdētāja biedru Rihardu Pīku;

A01.JPG (30546 BYTES)
Indijas Ārlietu ministrijas valsts sekretārs un Latvijas Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Māris Riekstiņš, apmainoties ar līgumiem

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!