• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kārtība, kādā piešķiramas tiesības veikt ieguldījumu fondu gada pārskatu un gada pārskatu par valsts fondēto pensiju shēmas līdzekļu pārvaldīšanu pārbaudi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.06.2001., Nr. 100 https://www.vestnesis.lv/ta/id/25787

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vērtspapīru tirgus komisijas noteikumi

Kārtība, kādā sastāda pārskatu par valsts fondēto pensiju shēmas līdzekļu pārvaldīšanu

Vēl šajā numurā

28.06.2001., Nr. 100

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Vērtspapīru tirgus komisija

Veids: noteikumi

Pieņemts: 25.06.2001.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vērtspapīru tirgus komisija

Noteikumi

Kārtība, kādā piešķiramas tiesības veikt ieguldījumu fondu gada pārskatu un gada pārskatu par valsts  fondēto pensiju shēmas līdzekļu pārvaldīšanu pārbaudi

Apstiprināti ar Vērtspapīru tirgus komisijas 2001.gada 25. jūnija rīkojumu Nr. 31

Izdoti saskaņā ar likuma “Par ieguldījumu sabiedrībām” 74.panta trešo daļu,

Valsts fondēto pensiju likuma 14.panta pirmo daļu

1. Vispārīgie jautājumi

1.1. Šie Noteikumi nosaka kārtību, kādā Finansu un kapitāla tirgus komisija (turpmāk - Komisija) piešķir tiesības veikt ieguldījumu fondu gada pārskatu un pārskatu par valsts fondēto pensiju shēmas līdzekļu pārvaldīšanu (turpmāk – ieguldījumu plāna gada pārskats) pārbaudi.

1.2. Komisija piešķir tiesības veikt ieguldījumu fondu gada pārskatu pārbaudi fiziskai personai, kura atbilst šādiem kritērijiem:

1.2.1. tā ir saņēmusi Latvijas Zvērinātu revidentu asociācijas izsniegtu zvērināta revidenta sertifikātu;

1.2.2. tai ir pieredze finansu uzņēmumu (institūciju) gada pārskatu pārbaužu veikšanā;

1.2.3. tā ir noslēgusi civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas līgumu par apdrošinājuma summu, kas nav mazāka par 100 000 latiem.

1.3. Komisija piešķir tiesības veikt ieguldījumu plānu gada pārskatu pārbaudi fiziskai personai, kura atbilst šādiem kritērijiem:

1.3.1. tā ir saņēmusi Latvijas Zvērinātu revidentu asociācijas izsniegtu zvērināta revidenta sertifikātu;

1.3.2. tai ir pieredze finansu uzņēmumu (institūciju) gada pārskatu pārbaužu veikšanā;

1.3.3. tā ir noslēgusi civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas līgumu par apdrošinājuma summu, kas nav mazāka par 1 000 000 latiem.

1.4. Komisija piešķir tiesības veikt ieguldījumu fondu gada pārskatu pārbaudi juridiskām personām, kuras atbilst šo Noteikumu 1.2.2. un 1.2.3. punktā noteiktajiem kritērijiem.

 

2. Iesniedzamie dokumenti

2.1. Zvērināts revidents, kurš vēlas iegūt tiesības veikt ieguldījumu fondu un ieguldījumu plāna gada pārskatu pārbaudi, iesniedz Komisijai šādus dokumentus:

2.1.1. Komisijai adresētu pieteikumu ar lūgumu piešķirt tiesības veikt ieguldījumu fondu un ieguldījumu plāna gada pārskata pārbaudi;

2.1.2. izvērstu profesionālo biogrāfiju, kurā ietverta informācija par veiktajām gada pārskatu pārbaudēm pēdējo piecu gadu laikā;

2.1.3. zvērināta revidenta sertifikāta kopiju;

2.1.4. civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas polises kopiju;

2.1.5. ieguldījumu sabiedrības valdes sēdes protokola izrakstu par zvērināta revidenta iecelšanu un apstiprināšanu konkrētā ieguldījumu fonda vai ieguldījumu plāna gada pārskata pārbaudes veikšanai.

2.2. Juridiskā persona, kura vēlas iegūt tiesības veikt ieguldījumu fondu gada pārskatu pārbaudi, iesniedz Komisijai šādus dokumentus:

2.2.1. Komisijai adresētu pieteikumu ar lūgumu piešķirt tiesības veikt ieguldījumu fondu gada pārskatu pārbaudi;

2.2.2. reģistrācijas apliecības notariāli apliecinātu kopiju;

2.2.3.civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas polises kopiju;

2.2.4. ieguldījumu sabiedrības valdes sēdes protokola izrakstu par šīs juridiskās personas iecelšanu un apstiprināšanu konkrētā ieguldījumu fonda gada pārskatu pārbaudes veikšanai .

 

3. Dokumentu izskatīšana

3.1. Pieteikumu par tiesību piešķiršanu veikt ieguldījumu fondu un ieguldījumu plānu gada pārskatu pārbaudi Komisija izskata un pieņem lēmumu par tiesību piešķiršanu vai atteikumu septiņu kalendāro dienu laikā no visu nepieciešamo kvalitatīvi sagatavotu un noformētu dokumentu iesniegšanas.

3.2. Divu dienu laikā pēc lēmuma pieņemšanas Komisija rakstiski informē pieteikuma iesniedzēju par pieņemto lēmumu.

3.3. Personas, kurām Komisija piešķir tiesības veikt ieguldījumu fondu un/vai ieguldījumu plāna gada pārskatu pārbaudi, tiek iekļautas Komisijas apstiprinātajā sarakstā.

 

4. Citi jautājumi

4.1. Komisijas lēmumi stājas spēkā ar pieņemšanas dienu, ja tajos nav noteikts citādi.

4.2. Persona, kurai ir piešķirtas tiesības veikt ieguldījumu fondu un/vai ieguldījumu plānu gada pārskatu pārbaudi, piecu kalendāro dienu laikā informē Komisiju par jebkuriem grozījumiem un papildinājumiem Komisijai iesniegtajos dokumentos un informācijā.

4.3. Komisijai ir tiesības atsaukt piešķirtās tiesības veikt ieguldījumu fondu un/vai ieguldījumu plānu gada pārskatu pārbaudi, ja persona vairs neatbilst šo Noteikumu 1.2. un 1.3. punktā minētajiem kritērijiem.

 

5. Pārejas noteikumi

5.1. Zvērināti revidenti, kas līdz šo Noteikumu spēkā stāšanās brīdim ir saņēmuši Vērtspapīru tirgus komisijas atļauju veikt ieguldījumu fonda gada pārskatu pārbaudi, ir tiesīgi veikt ieguldījumu plānu gada pārskatu pārbaudi līdz 2003. gada 1. janvārim.

5.2. Šo Noteikumu 1.3.3. punkts stājas spēkā 2003. gada 1. janvārī. Līdz 2003. gada 1. janvārim fiziska persona ieguldījumu plānu gada pārskatu pārbaudes veikšanas tiesību saņemšanai noslēdz civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas līgumu par apdrošināšanas summu, kas nav mazāka par 100 000 latu.

5.3. Ar šo Noteikumu spēkā stāšanos spēku zaudē ar Vērtspapīru tirgus komisijas 1998.gada 16.jūnija rīkojumu Nr.133 apstiprinātie noteikumi “Noteikumi par ieguldījumu fondu auditoriem”.

5.4. Šie Noteikumi stājas spēkā ar 2001.gada 1. jūliju.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!