• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vēl par sociālās apdrošināšanas kontiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.06.2001., Nr. 101 https://www.vestnesis.lv/ta/id/25855

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sakārtotiem sabiedriskajiem pakalpojumiem

Vēl šajā numurā

29.06.2001., Nr. 101

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vēl par sociālās apdrošināšanas kontiem

27.jūnijā Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) sāka ikgadējo akciju — konta paziņojumu izsūtīšanu. Informāciju par 2000. gadā veiktajām sociālās apdrošināšanas iemaksām plānots izsūtīt 967,5 tūkstošiem sociāli apdrošināto personu.

1997.gadā, kad pirmo reizi tika sūtīti kontu paziņojumi, tos saņēma aptuveni 700 000 sociāli apdrošināto personu, 1998.gadā — 909 000, 1999.gadā — 925 000, bet 2000.gadā — vairāk nekā 966 000.

Paziņojumi, kā parasti, tiek drukāti un izsūtīti Latvijas rajonu alfabēta secībā. Jau pirmajā paziņojumu izsūtīšanas dienā tika sagatavoti un nodoti izsūtīšanai "Latvijas pastam" konta paziņojumi Aizkraukles, Alūksnes, Balvu, Bauskas, Cēsu, Daugavpils, Dobeles, Gulbenes, Jelgavas, Jēkabpils, Jūrmalas, Krāslavas, Kuldīgas, Liepājas, Limbažu, Ludzas, Madonas un Preiļu iedzīvotājiem.

Šogad paziņojumi netiek sūtīti 34,3 tūkstošiem personu, kam ir nekorekta pieraksta adrese vai tādas vispār nav. Atgādinām, ka konta paziņojumu izsūtīšanai tiek izmantota Iedzīvotāju reģistra informācija par iedzīvotāju adresēm.

Daļa VSAA klientu jau izmantoja to iespēju, ko viņiem piedāvāja grozījumi MK 1998.gada 6.janvāra "Noteikumos par paziņojumiem par sociāli apdrošinātās personas apdrošināšanas konta stāvokli". Grozījumi paredz, ka sociāli apdrošinātās personas, kam VSAA reizi gadā izsūta konta paziņojumus par iepriekšējā gadā veiktajām sociālās apdrošināšanas iemaksām, turpmāk varēs vai nu atteikties no šo paziņojumu saņemšanas pa pastu, vai paziņot citu adresi, uz kuru tiks nosūtīts konta paziņojums. Līdz šim no pieraksta adreses atšķirīgu adresi aģentūrai ir paziņojuši 70 VSAA klienti. Tātad viņiem jau šogad konta paziņojums tiks sūtīts nevis uz pieraksta, bet uz viņu pašu norādīto adresi. No paziņojumu saņemšanas ir atteikušās 17 personas, tātad viņiem paziņojumi netiks sūtīti. Vēlēšanos nesaņemt paziņojumus ir izteikušas vēl dažas personas, kuras ļoti neprecīzi un nepilnīgi uzrādīto datu dēļ diemžēl neizdevās identificēt, tādēļ viņi, iespējams, šo paziņojumu šogad vēl saņems.

Daļai VSAA klientu šie paziņojumi būtiski atšķirsies no pārējiem konta paziņojumiem. Aptuveni 240 000 sociāli apdrošināto personu vecumā līdz 29 gadiem ieskaitot, kuriem ir obligāti jāiesaistās valsts fondēto pensiju shēmā jeb 2.pensiju līmenī, saņems paziņojumu, kuram ir divas daļas — informācija par sociāli apdrošinātās personas konta stāvokli, kas ir tradicionālais konta paziņojums, un paziņojums par dalību valsts fondēto pensiju shēmā. Šiem VSAA klientiem paziņojumu izsūtīšana tiks sākta 2.jūlijā.

Edīte Olupe, VSAA Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!