• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vācijas vēstnieks: - atvadu vizītē pie Saeimas priekšsēdētāja - atvadu vizītē pie Ministru prezidenta. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.06.2001., Nr. 101 https://www.vestnesis.lv/ta/id/25861

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.269

Noteikumi par Preiļu rajona Rušonu pagasta pārdēvēšanu par Preiļu rajona Rušonas pagastu

Vēl šajā numurā

29.06.2001., Nr. 101

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vācijas vēstnieks:

— atvadu vizītē pie Saeimas priekšsēdētāja

Aizvakar, 27. jūnijā, Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume tikās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Reinhartu Krausu, kurš bija ieradies atvadu vizītē.

Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi, kas skar Latvijas un Vācijas divpusējās attiecības, kā arī Latvijas virzību uz iestāšanos Eiropas Savienībā (ES) un NATO.

Saeimas priekšsēdētājs sacīja, ka starp Latviju un Vāciju noris pozitīvs un aktīvs politiskais dialogs. To apliecina gan vairākas augsta ranga vizītes, gan veiksmīgā sadarbība starp Latvijas parlamentu un Vācijas Bundestāgu un Latvijas parlamentu un atsevišķu Vācijas zemju landtāgiem. Saeimas priekšsēdētājs pateicās Vācijas vēstniekam par viņa personisko ieguldījumu abu valstu attiecību pilnveidošanā, kā arī par darbu, veicinot abu valstu intensīvu sadarbību kultūrā. J.Straume arī atzīmēja sekmīgo ekonomisko kontaktu attīstību, jo Vācija ir lielākā Latvijas ārējās tirdzniecības partnere.

Savukārt Vācijas vēstnieks Latvijā uzsvēra, ka Latvijā darbojies samērā neilgu laiku — kopš stāšanās amatā 1999. gada martā aizritējuši tikai divarpus gadi. Tomēr šis periods pagājis ļoti ātri un intensīvi, jo bijis daudziem notikumiem bagāts. Vēstnieks atgādināja, ka, sākot savu darbību mūsu valstī, aktuāls bijis jautājums par Latvijas uzaicināšanu uz ES paplašināšanas sarunām, pavisam nesen bijis atrisināts Pilsonības likuma un Valsts valodas likuma jautājums, kā arī vīzu režīma atcelšana starp abām valstīm. R.Krauss minēja arī Vācijas prezidenta un Vācijas Bundestāga prezidenta vizīšu nozīmi, kā arī citus veiksmīgus sadarbības projektus parlamentu, valdību un pašvaldību līmenī. Kā būtisku Vācijas vēstnieks akcentēja arī attiecību uzlabošanos cilvēku starpā — tās kļuvušas draudzīgākas un uzticīgākas. Viesis sacīja, ka, neraugoties uz labajām abu valstu attiecībām, darbs šajā virzienā turpināms arī nākotnē. "Attiecību veidošana starp mūsu valstīm ir ilgtermiņa uzdevums; tās nekad nebūs tik gatavas, lai varētu tikt ieliktas kabatā," teica vēstnieks. Viņš arī uzsvēra, ka svarīga ir ne tikai politiskā un ekonomiskā sadarbība, bet arī garīgā dialoga aktivizēšana un šajā jomā lielu ieguldījumu var dot radošo profesiju pārstāvji, piemēram, mākslinieki.

R.Krauss pastāstīja, ka turpmākās viņa aktivitātes saistīsies ar darbību Maskavā. "Esmu pārliecināts, ka darbs Krievijā būs svarīgu un sarežģītu uzdevumu risisnāšana," teica vēstnieks un piebilda, ka savā turpmākajā darbībā noteikti izmantos Latvijā gūto pieredzi un iespaidus.

Tikšanās noslēgumā J.Straume pateicās par Vācijas izpratni un atbalstu Latvijas ceļā uz integrāciju Eiropas Savienībā un pauda cerību, ka Vācija atbalstīs arī Latvijas centienus kļūt par Ziemeļatlantijas alianses dalībvalsti.

Saeimas preses dienests

— atvadu vizītē pie Ministru prezidenta

Vakar, 28. jūnijā, pie Ministru prezidenta Andra Bērziņa atvadu vizītē bija ieradies Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Reinharts Krauss (Reinhardt Kraus).

Ministru prezidents pateicās par kopējo sadarbību un ieguldījumu Latvijas un Vācijas attiecību pilnveidošanā. Vācijas vēstnieks bijis īpaši aktīvs abu valstu kultūras sadarbības veicinātājs, kā arī aktīvi iesaistījies Latvijas kultūras dzīvē. A.Bērziņš atzīmēja arī faktu, ka Vācija ir Latvijas galvenā tirdzniecības partnere un savu ieguldījumu šajā jomā devis arī vēstnieks.

Tikšanās laikā pārrunāti NATO paplašināšanās jautājumi. Ministru prezidents izteica cerību, ka tieši Vācijas izpratne un atbalsts pozitīvam lēmumam attiecībā uz Baltijas valstu uzņemšanu NATO 2002. gadā iezīmētu atgriešanos Eiropā un būtu Latvijas un pārējo Baltijas valstu drošības garants nākotnē.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!